Brasserie De Zeezot ligt in het Zeeuwse Westkapelle (Walcheren) tussen Zoutelande en Domburg in. De twee laatstgenoemde badplaatsen ken ik vrij goed, maar op de een of andere manier rijd ik Westkapelle vaak voorbij; terwijl het een super knus dorpje is. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen! En geen betere plek om te beginnen dan bij Brasserie De Zeezot waar je terecht kan voor lunch, diner en een borrel. We zijn hier voor het diner. In verband met de Corona-regels hebben we de vroege shift van 17:45 tot 20:00 geboekt.
Linda Peene & Sebastiaan Dekker
De Zeezot wordt sinds 2014 gerund door het koppel Linda Peene en Sebastiaan Dekker. Zij als gastvrouw en hij als chef. Sebastiaan en zijn team maken, zo goed als, alles in huis. En wat ze niet zelf kunnen maken wordt gehaald bij lokale leveranciers. Linda vertelt ons dat zelfs de pasta in Zeeland is gemaakt. Hoe bijzonder!
Oester Special & Coquille en Zalm
We beginnen met het feestelijke huisaperitief dat bestaat uit crémant met rozensiroop en granaatappelpitjes. Op de menukaart zie ik allerlei lekkers staan. Ik bestel de Oester Special die uit drie oesters met verschillende garneringen bestaat: een met sesam, een met komkommer en Zeezotgin en de laatste is voorzien van een dashi-botersaus (Japanse bouillon). In het witte bakje zitten zoetzure uitjes.
De Vriend gaat voor de coquille en gerookte zalm dat geserveerd wordt op een okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek) met bovenop wasabisaus en sesamzaadjes. We drinken er een glas rosé uit de Provence bij. De wijn bestaat uit een blend van grenache, cinsault, syrah en vermentino. Hij is fris met tonen van perzik. De wijn smaakt als zomer in een glas.
Mosselen & de catch of the day
Mijn Vriend vindt een vakantie in Zeeland niet compleet zonder mosselen te hebben gegeten. Ik ga voor de catch of the day, dit is vandaag de zeebaars. De vis, die perfect op de huid is gebakken, wordt geserveerd met romige dashi-botersaus, die ik herken van de Oester Special, en hemelse ravioli met kreeft. Love it!! Ik drink er een glas Chardonnay uit Chili bij.
Ik zie mijn vriend ook genieten van zijn in wijn gekookte mosselen. Onze hoofdgerechten worden geserveerd met verse frites en mayonaise.
Overheerlijke desserts: Snickers & Karamel en Zeezout
We zitten al vrij vol, maar de toetjes klinken zo lekker dat we toch nog iets willen bestellen. Linda stelt voor om halve porties voor ons te maken. Geniaal! Niet veel later komt ze terug met op het ene bord de Snickers, bestaande uit vanille-ijs, gezouten pinda, karamel en chocolade. Op het andere bord ligt de Karamel Zeezout, oftewel karamel-zeezout-ijs met popcorn en olijfolie. Wat een feest zijn deze toetjes!
Eindoordeel
De service is enorm warm en gastvrij (wij zijn fan van Linda). Uit de keuken komen prachtige en hele smaakvolle creaties. En de zaak is is ook nog eens ruim en knap ingericht met een overdekt terras! En als kers op de taart: de zee ligt op slechts een paar minuten lopen. Wij zijn na ons diner dus nog even heerlijk gaan uitwaaien op het strand voor het ultieme vakantiegevoel.
Speaking of: ga jij ook op staycation naar Zeeland? De Zeezot verhuurt twee ruime appartementen. Klik hier voor meer slaapplekken in Zeeland.
Zeezot to go
Brasserie De Zeezot doet momenteel aan take away. Check hier het menu. En houdt de social media kanalen in de gaten voor Live Cooking van De Zeezot en Strandpaviljoen De Strandzot!
Zuidstraat 101, Westkapelle (Walcheren, Zeeland) | dagelijks vanaf 12:00 | website
Klik hier voor nog meer tips in Westkapelle, hier voor tips op Walcheren en hier voor alle tips in Zeeland.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?