AmsterdamAmsterdam OostOosterparkbuurt

Alba, knus restaurant met wijnbar in Amsterdam-Oost

Alba is een knus restaurant met een wijnbar in Amsterdam-oost dat aan het Belgiëpark van de Wibautstraat ligt. Kom hier vooral als je van natuurwijn houdt en van knappe kleine gerechtjes waarbij groenten de hoofdrol spelen.

Het is hier heerlijk zitten op het zonnige terras

Wij zijn hier op een warme avond in augustus en nemen plaats op het ruime terras (130m2). Het avondzonnetje straalt door het bladerdek heen. De Wibautstraat is niet echt een gezellige straat, maar dit pleintje is helemaal prima.

Smaakvolle kleine gerechtjes

We bestellen de doperwten, met room en crispy chili en de gazpacho met buffelmozzarella en komkommer. Het is goed dat we er ook wat zuurdesembrood met boter bij bestellen, want de gerechtjes zijn niet enorm vullend. In het glas zit een mooie rosé uit de Loire van de Pinot Noir druif.

Hierna gaan we voor twee warme gerechten, te weten het onsen ei met mais en miso. Onsen, dat het Japanse woord voor warmwaterbron is, houdt in dat een ei heel langzaam is gegaard.  Onsen eieren hebben een zijdezacht eiwit met een stevige dooier, die de look & feel heeft van een rauwe dooier. De textuur en smaak zijn boterzacht. Ons tweede warme gerecht is de schol met vlierbloesem en broccoli. De vis is prachtig gegaard en mooi in balans met de andere smaken. We drinken er een witte droge wijn van de Silvaner druif uit Pfalz (Duitsland).

TokTok take away

Tijdens de lockdown heeft Alba een pop-up genaamd TokTok geopend. Zoals de naam doet vermoeden worden er hier gefrituurde kipburgers aangeboden. Maar ook voor signature Alba delicatessen en natuurwijnen kun je hier terecht op donderdag t/m zondag.

Wibautstraat 105, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply