AmsterdamAmsterdam WestBakkerijOud-West

Bakkerij Levain et le vin voor zuurdesembroden en wijn

Bakkerij Levain et le vin is een zuurdesem bakkerij waar ook natuurwijnen worden verkocht. Levain betekent zuurdesem en le vin spreekt voor zich. De in Montpellier geboren eigenaresse Florence leerde de kunst van zuurdesembrood maken in Ierland. Terug in Amsterdam werkte ze o.a. bij Choux en Café Modern.

Take away of ga lekker zitten

Het zaakje heeft een basic uitstraling, er staat alleen het hoognodige waaronder ook een paar tafeltjes waar we plaats nemen om te lunchen en bestellen focaccia’s en toe een kaneelbroodje. Ik was in de veronderstelling dat ik ook een glas natuurwijn mocht bestellen, maar dit mag helaas niet dus het werd een glas kombucha. Ik kom hier overigens ook vaak genoeg om alleen een brood en een galette (Frans taartje), Canelé Bordelais, o.i.d. te scoren.

Duurzame producenten en ingrediënten

Florence haalt haar meel bij Korenmolen de Zandhaas en haar wijnen zijn afkomstig van Bolomey Wijnimport, Wilde Wijnen, Daxivin, Clavelin en Vinatura. Florence werkt ook samen met Trakteren Koffie, Leave Your Sword, Smaak Groenten en Fromagerie Abraham Kef.

Jan Pieter Heijestraat 168, Amsterdam (Oud-West) | website

Klik hier voor meer bakkerijen in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in Oud-West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply