Bij Brasserie Evertsen kun je terecht voor lunch, diner, koffie met huisgemaakte appeltaart of een borrel! En voor de zeilers: de brasserie heeft ook een eigen haven! Hierdoor heeft Evertsen het beste uitzicht van de stad met aan de ene kant dus de oude haven en aan de andere kant de Westerschelde. Feitje: dit is de drukst bevaren rivier van Europa met ongeveer 70.000 scheepsbewegingen per jaar! De schepen varen soms op een afstand van een paar honderd meter langs de brasserie, terwijl op hetzelfde moment de loodsboten in- en uitvaren om loodsen van en naar de schepen te brengen. In de zomer is het hier dus enorm leuk zitten met al deze bedrijvigheid! En good to know: er is een ruime parkeerplaats bij de brasserie. Wij hebben onze Fiat 500X Yacht Club Capri Hybrid lekker voor de deur geparkeerd.

Toplocatie en altijd-goed-gerechten

Op de lunchkaart staan altijd-goed-gerechten als: salades, broodjes en pannenkoeken. Wij zijn hier dit keer alleen voor de borrel en bestellen er wat bittergarnituur bij. Het is kerstvakantie; om ons heen horen we naast Nederlands ook Vlaams en Duits. 

Omdat deze brasserie van mijn neef is ben ik hier ook af en toe voor het diner te vinden, zie foto’s hierboven. De vorige keer was ik hier met mooi weer. Het aperitief namen we natuurlijk op het terras en voor het diner gingen we naar binnen. Ik bestelde de portobello met seizoensgroenten en tomatensaus vooraf en de Paling in het Groen als hoofd. Brasserie Evertsen biedt plaats aan 60 personen binnen, maar doet wel knus aan door het houten meubilair. Hierdoor voelt de brasserie een beetje als een bruine kroeg.

De Ruijterplein 1, Vlissingen | website

Klik hier voor meer Vlissingentips, hier voor meer Walcherentips en klik hier voor alle Zeelandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?


The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply