AmsterdamAmsterdam WestBakkerijDe Baarsjes

Fort Negen een ambachtelijke bakker in de Baarsjes

Bakkerij Fort Negen is een ‘open’ bakkerij. M.a.w. alles gebeurt hier in een ruimte, van het maken en bakken tot en met de verkoop. Geef je ogen dus zeker even de kost terwijl je op je beurt wacht. Ik vind het iedere keer weer indrukwekkend om de bakkers druk in de weer te zien. En de geur… Zalig!!

Het iconische donkere desembrood met de knapperige korst

Het signature product van Fort Negen is het donkere desembrood met de knapperige korst. De broden zijn sappig, zoet en een beetje zuur. En ze zijn ook nog eens voedzaam en makkelijk te verteren door de lange fermentatie en de biologische ingrediënten. Oe en ik raad ook ten zeerste de canelé aan. Dit was serieus de lekkerste die ik tot nu toe heb gegeten. De koffie is hier trouwens ook helemaal prima.

Beste brodenbakker van Amsterdam

Maarten Langeslag begon drie jaar geleden met zijn brood-avontuur bij restaurant De Kas (Watergraafsmeer). Z’n broden werden een enorme hit. Het succes resulteerde uiteindelijk in deze prachtige bakkerij en werkplaats in een. 

Jan Evertsenstraat 31, Amsterdam | website

Klik hier voor meer bakkerijen in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in De Baarsjes. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply