Middelburg kent vele antiekhandelaren en ze kennen elkaar allemaal. In mijn zoektocht naar een specifiek cadeau voor de verjaardag van Trees word ik door één van hen verwezen naar Het Wapen van Zeeland. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw verkoopt eigenaresse Jolanda Schenkenberg samen met haar partner antiek voor een goede prijs. 

Prachtige houten vitrinekasten gevuld met antiek

Achter de prachtige gevel van het pand aan de Gortstraat, zo’n vijf minuten lopen vanaf De Markt, gaan twee grote ruimten tot de nok gevuld met antiek schuil. Bij binnenkomst word ik vriendelijk begroet door Jolanda. Ik sla rechtsaf naar een ruimte met prachtige houten vitrinekasten en glazen stolpen, gevuld met een weelde aan kleine objecten. Het meest bijzonder is het antieke speelgoed waar een vertederende, maar tegelijk spookachtige sfeer vanuit gaat. Absolute pronkstukken zijn een met liefde ingericht 19e eeuws poppenhuis en een heuse Franse epicerie met handbeschilderde blikken reclame miniaturen!

Van kristal en glas tot rariteiten

Ik passeer enkele vitrinekasten gevuld met glazen objecten. Als liefhebber herken ik de typische stijl van Belgische en Franse kristal-en glasproducenten, zoals Val Saint Lambert en Baccarat. In de tweede ruimte bevinden zich vele 19een vroeg 20e eeuwse objecten, zoals tafelglas van melkglas, Louis XV-stijl verzilverd bestek, Frans en Duits servies, en een hoop rariteiten, zoals globes, verrekijkers en bewerkte schelpen. Ik vraag Jolanda of ze nog meer schelpen heeft en het blijkt dat de inventaris van het Wapen van Zeeland nog veel groter is! Voor een goede prijs neem ik van haar de grootste Nautilus schelp die ik ooit gezien heb over. Cadeau voor Trees gevonden! 

Gortstraat 63, Middelburg | website

Tekst: Rens

Klik hier voor meer Track & Thrift-tips in Nederland.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply