Bij Restaurant Mata Hari kun je terecht voor lunch en diner op de eerste verdieping. En ook voor een borrel aan de bar ben je hier aan het juiste adres. In dit historische pand, midden op De Wallen, kwam vroeger de penoze samen om te gokken.
Mediterraans-Perzisch georiënteerd
We beginnen met Mezzes, oftewel kleine hapjes, waaronder gegrilde pulpo en morcilla (bloedworst) in filodeeg met appel aioli. Ik bestel hierna de linguine vongole met peperoncino pepertjes en venkel. Mijn dessert is de chocolade ganache met kweepeer sorbet en kokos crumble.
Portugese ‘groene wijn’ & Grüner Veltliner
We bestellen bij de mezzes een Portugese Vinho Verde (groene wijn). Deze wijn is iets te jong geoogst waardoor hij nog heel light bruist. Bij m’n vongole bestel ik een Grüner Veltliner (uit 2017), de natuurwijn heeft een prachtige zuur-fruitbalans. Fun fact: ze verkopen hier ook Mata Hari Absint!
Oudezijds Achterburgwal 22, Amsterdam | website
Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Oude Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.