AmsterdamAmsterdam OostOosterparkbuurt

Park Café-restaurant, Oosterparkbuurt, Amsterdam-Oost

PARK Café-restaurant, dat gevestigd is in Hotel Arena, is een all-day hotspot. M.a.w. je kan hier de hele dag terecht, van ontbijt tot diner en cocktails. PARK oogt knap en het is ruim, dus ideaal voor grote groepen.

Grote groepen krijgen het Chef’s Menu

Ik ben er dit keer niet voor de lunch maar voor het diner; met een groep van tien meiden! Grote groepen mogen niet à la carte eten, want te veel gedoe, dus we krijgen het Chef’s Menu. Hierbij krijg je altijd de keuze tussen een vlees-, vis- of vega optie. Bij het dessert krijgen we twee zoete opties.

Driegangen menu

Ik ga voor de wontons gevuld met gamba en kreeft, geserveerd met een bisque. We drinken er een toegankelijke Côtes de Gascogne (colombard en ugni blanc (= trebbiano)) uit 2018 bij. De wijn is fris en fruitig met een fijn zuurtje en gaat goed samen met mijn visgerechten.

Als hoofdgerecht ga ik voor een klassieker: zalm met fregola (pastasoort uit Sardinië) en een saffraan beure blanc en cavolo nero (palmkool). De zalm is op de huid gebakken en mooi gegaard. De botersaus complementeert de zalm uitstekend. Het nagerecht wordt de chocoladetaart met frambozensorbet en crumble. Ik deel dit gelukkig met mijn buurvrouw. Want het is lekker, maar vrij machtig.

Voorkomende bediening

De bediening is voorkomend en alert. Het tafelwater wordt bijgevuld zonder dat we erom hoeven te vragen. Fijn!

’s-Gravesandestraat 55, Amsterdam | Ma-do: 07:00-24:00, vr: 7:00-01:00, za: 08:00-01:00, zo: 08:00-24:00 |  website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply