AmsterdamAmsterdam OostOosterparkbuurt

Park Café-restaurant, Oosterparkbuurt, Amsterdam-Oost

PARK Café-restaurant, dat gevestigd is in Hotel Arena, is een all-day hotspot. M.a.w. je kan hier de hele dag terecht, van ontbijt tot diner en cocktails. PARK oogt knap en het is ruim.

Grote groepen krijgen het Chef’s Menu

Ik ben er dit keer voor het diner met een groep van tien meiden. Grote groepen mogen niet à la carte eten, want te veel gedoe, dus we krijgen het Chef’s Menu. Hierbij krijg je wel altijd de keuze tussen vlees-, vis- of vega. Bij het dessert krijgen we twee zoete opties. Helemaal prima!

Driegangen menu

Ik begin met de wontons die gevuld zijn met gamba en kreeft. Het gerecht wordt geserveerd met een smaakvolle bisque. We drinken er een Côtes de Gascogne (colombard en ugni blanc (= trebbiano)) uit 2018 bij. De wijn is fris en fruitig met een fijn zuurtje wat goed samen gaat met mijn gerechten.

Zalm met fregola en chocoladetaart als toetje

Als hoofdgerecht ga ik voor een klassieker, de zalm met fregola (pastasoort uit Sardinië) en een saffraan beure blanc en cavolo nero (palmkool). De zalm is op de huid gebakken en mooi gegaard. De botersaus complementeert de zalm uitstekend.

Het nagerecht wordt de chocoladetaart met frambozensorbet en crumble. Ik deel dit met mijn buurvrouw. Want het is lekker, maar vrij machtig.

Charmante bediening

De bediening is voorkomend en alert. Het tafelwater wordt bijgevuld zonder dat we erom hoeven te vragen. Fijn!

Eindoordeel: mooie setting, vriendelijk personeel en goed eten. Dit is dus ook een plek waar ik vaker kom.

’s-Gravesandestraat 55, Amsterdam | Ma-do: 07:00-24:00, vr: 7:00-01:00, za: 08:00-01:00, zo: 08:00-24:00 |  website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply