Bij Apollonia kun je terecht voor lunch en diner. Het restaurant is gesitueerd op het Marineterrein en heeft een kantine-achtige vibe met als eyecatcher een roze bar waar je kan plaatsnemen voor een snackje met een glas natuurwijn. Speaking of, de wijnkaart is hier enorm uitgebreid.

Vast lunchmenu

Wij zijn hier voor de lunch en kunnen kiezen tussen een 2- of 3-gangen menu. De eerste gang bestaat uit pompoen met ricotta, radicchio (roodlof met een bittere smaak zoals witlof), chili morita en duindoornbes. De tweede gang is oesterzwam met aardappelmousseline, witlof en winterpostelein. We sluiten onze lunch af met een omgekeerde dadel-appelcake met aangezuurde room. Chef Elise van Iterson, die voorheen werkzaam was bij Choux, is verantwoordelijk voor al dit lekkers. In de avond hanteert Apollonia een à la carte menu en staat chef Bas (van o.a. Europizza en Bak) in de keuken.

Kattenburgerstraat 5, Marineterrein, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips op het Marineterrein en in de Kadijken-buurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply