Restaurant Café Cliché is de nieuwste culinaire aanwinst van de Zeeuwse hoofdstad. Achter het horecaconcept gaan de Middelburgse jeugdvrienden Marco Doeleman en Sidney Schutte (de chef-kok van Spectrum**) schuil. Het restaurant is gesitueerd in de historische binnenstad, naast het indrukwekkende stadhuis. Leuk om te weten: in het pand zat vroeger een ander restaurant (De Vriendschap) waar Sidney als veertienjarige zijn eerste baantje had als afwasser.

Favorieten van de chef

Wij zijn hier op een doordeweekse avond met een bevriend stel en mogen plaats nemen in een knus zitje naast de keuken. We zijn alle vier echte smulpapen en kunnen niet kiezen tussen al het lekkers. We besluiten voor de Da Mok Ok E! (Zeeuws voor ‘dat wil ik ook hebben’) te gaan. Hierbij krijg je in drie rondes de hardlopers van de kaart. Zo beginnen we met Juunbuuze, dat volgens mij Zeeuws is voor frikandel, dit gerechtje bestaat echter uit pittige tonijn met nori crackers, in de drie bakjes zitten avocado, wasabimayo en garnaaltjes. De liefhebbers kunnen het geheel aftoppen met Bordeelsluipersaus die ik nog ken van Café Cliché Amsterdam. Onze andere voorgerechtjes zijn de Kokkele, oftewel krabsalade in gerookte zalm en de Zakmazeghe a.k.a. overheerlijke vega wraps met kimchi en gelakte kerrie fingers van Tindle Chicken. En ook onze hoofd- en nagerechten zijn een feestje!

Eindoordeel

Wij vinden Café Cliché een echte aanwinst voor Middelburg. De locatie is top, het interieur is spot on en de kaart staat vol super smaakvolle gerechten zonder poespas. En last but not least: de vibe is hier heel gastvrij waardoor iedereen zich welkom voelt. We waren al fan van Café Cliché in Amsterdam en zijn het nu ook van het ‘kleine broertje’ in Middelburg!

Markt 75, Middelburg | website

Klik hier voor meer Middelburgtips, hier voor meer Walcherentips en klik hier voor alle Zeelandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply