AmsterdamAmsterdam WestSlotervaartuitzicht

Restaurant Floor 17 chef’s Tasting Menu

Restaurant Floor 17 bevindt zich op de 17de verdieping van het Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark. Je kan hier terecht voor lunch, diner of een borrel. Met mooi weer kun je plaatsnemen op het dakterras met een waanzinnig uitzicht over de stad.

Vijfgangenmenu van de chef

Ik kom hier wel eens om een cocktail te drinken bij de Skybar, maar dit keer ben ik er om te genieten van een vijfgangen verrassingsmenu van de chef. Na enkele amuses komt het eerste gerecht oftewel de burrata. Hierna volgt wederom een prachtig opgemaakt bordje met hierop bonito (een soort makreel) met watermeloen en avocado. Het derde gerecht is de carabinero, oftewel een rode reuzengarnaal.

Het vierde gerechtje bestaat uit de boerderijeend die mooi gegaard is zonder zijn malsheid te verliezen. Het Tasting Menu wordt afgesloten met hangop met bramen en basilicum. De porties zijn precies goed waardoor ik geen vervelend vol gevoel heb na deze avond lang tafelen. Top!

Eindoordeel

Het eten is op fine dining niveau, de service is goed, maar de absolute USP is het geweldige uitzicht.

Ik kom hier dus graag wanneer het zonnetje schijnt zodat ik op het dakterras met het 360° uitzicht kan genieten. In de zomermaanden is er btw ook vaak livemuziek of een DJ. Ik begin dan standaard bij de Skybar met een cocktail en neem plaats op een van de loungebanken. Na de borrel is het twee trappen omhoog lopen voor het diner. Aanradertje hoor!

Floor 17 At Home

Ga voor de Floor17 At Home Take Away, bestel waar je zin in hebt en kies daarbij nog een bijpassende wijn. Iets te vieren? Met de Floor17 At Home Sky High Experience Box zet je in een handomdraai een culinair 5-gangen diner op tafel.

Staalmeesterslaan 410, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in Slotervaart. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply