Restaurant Kita is dé culinaire hotspot van Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast kun je het restaurant ook prima combineren met een weekendje Rotterdam. Er ligt namelijk een halte van de Waterbus pal voor Kita’s terras. Wij zijn dol op dit soort avontuurlijke uitjes en pakken (tijdens ons weekendje weg) de halte bij de Erasmusbrug.
Stijlvol interieur
Als we na drie kwartier de waterbus uitstappen doet het industriële terrein ietwat desolaat aan, maar bij binnenkomt van restaurant Kita vergeet je dit meteen. Wat een indrukwekkend en stijlvol interieur! Ik ben vooral helemaal onder de indruk van de verlichte barvloer met talloze stukken agaat (edelsteen). Er zijn allerlei verschillende zitjes. Van knusse boots waar je met een vriendenclubje kan dineren tot en met romantische tafeltjes. De ruime bar is perfect voor een avondje uit. Het zonnetje schijnt dus we besluiten plaats te nemen op het terras met uitzicht op de rivier De Noord waar Kita haar Japanse naam aan heeft te danken.
Internationale keuken met Japanse invloed
De keuken wordt gerund door Executive Chef/ Managing Partner Barry van Wilgenburg. Als we met Barry in gesprek raken komen we erachter dat hij hiervoor 15 jaar voor The Harbour Club heeft gewerkt als executive chef. Als ik de menukaart bekijk zie ik volop lekkers met een focus op de Japanse keuken.
Shared dining lunch
We zijn hier voor de lunch en kunnen kiezen voor een Chef’s Menu, maar we hebben zin om zelf wat samen te stellen. Ik begin met een cocktail en de Man met een glaasje bubbels (cava van Garnacha en Pinot Noir van het wijnhuis Villarnau). Hierna bestellen we o.a. de garnaalkroketten, gyoza en de crispy spicy tuna a.k.a. gebakken nigiri met hierop pittige tonijn. Onze volgende gang bestaat uit coquilles met kimchi en cheddar en de Ha Kou, oftewel gestoomde dumplings met een vulling van garnaal in een gele curry en kokossaus. Het smaakt ons allemaal zo enorm goed dat we besluiten om ook nog voor een dessert te gaan. Dit wordt de Kita Ball van chocolade die wordt geserveerd met karamelmousse, vanille-ijs, macaron en vers fruit. Wat was dit een heerlijke lunch met als mijn favoriet de crispy spicy tuna! Check hier een korte video van onze heerlijke lunch. Wij komen zeker nog eens terug, maar dan voor het omakase-menu met bijpassende sake.
Willaerts Group
Kita is onderdeel van de Willaerts Group waar ook restaurant Le Barrage in Alblasserdam onder valt. Als je bij de toiletten van Kita rechtdoor loopt kom je terecht bij het Italiaanse restaurant Il Mercato. Hier wordt authentiek Italiaans gekookt en de pizza’s komen uit een Napolitaanse houtoven. Er is ook een Il Mercato in Papendrecht. De vijfde loot aan de Willaers Group-boom is Grand Café Noordkade.
De Noordkade 4, Hendrik-Ido-Ambacht (Zuid-Holland) | website
Klik hier voor meer tips in Rotterdam. En hier voor alle tips in Zuid-Holland.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?