Bij restaurant Moon kun je genieten van fine dining op grote hoogte. Moon bevindt zich namelijk op de 19de verdieping van de ADAM Toren. Een spectaculair uitzicht dus, én het biedt ook nog eens een 360 graden view vanuit je luie stoel! Hoe dit kan? Het cirkelvormige restaurant draait elke 45 minuten om zijn as! Net zoals de maan rond de aarde draait, draait je tafel hier rond de open keuken. Vandaar de naam Moon.
Het seizoen staat hier centraal
Bij Moon kun je terecht voor lunch en voor het diner waarbij je kan kiezen tussen een uitgebreid vijf- of zes-gangen menu. Executive Chef Hans Geertsema kookt samen met zijn souschefs Leo en Max met pure en Hollandse ingrediënten. De seizoenen staan hier dus centraal en hierdoor wisselt het menu geregeld. Leuk om te weten: naast de mooiste wijnen staat Moon ook bekend om haar alcoholvrije arrangement met bijzondere theesmaken.



Thee & wijn pairing
Wij zijn hier op een donderdagavond en krijgen een tafeltje toegewezen waarbij we romantisch naast elkaar kunnen zitten en hierdoor allebei goed naar buiten kunnen kijken. Love it! Als we het aantal gangen hebben doorgegeven komt de vriendelijke wijnkenner Julian ons vragen of we voor de wijn-, of thee pairing willen gaan. De Man gaat voor de wijn pairing en ik ga voor een half half combinatie. We beginnen allebei met een glas champagne (wijnhuis Pol Roger) en krijgen er een amuse bij geserveerd in de vorm van een pani puri die gevuld is met een duxelle van shiitake en gemarineerde cantharellen. Een heerlijk smaakmakertje!



5-gangen menu
Ons eerste gerecht is een compositie van sous-vide gekookte schorseneer, met hierop zuurkool en een schuim van aardappel dat besprenkeld is met geroosterde mosterdzaadjes. We krijgen er een glas witte wijn (blend van pinot blanc, pinot gris en pinot noir) uit de Elzas bij. Wat een mooie wijn-spijscombinatie! Een ander geweldig gerecht is de rouleau van griet met een beurre blanc en dille. De griet is boterzacht en de botersaus is enorm smaakvol. Max legt ons uit dat de vis is gevuld met een farce van de left overs van de vis en voor de beurre blanc zijn o.a. resten van paling gebruikt. Ik houd enorm van deze duurzame manier van koken en het smaakt ook nog eens hemels. Het desembrood is van Olaf en deze bakker blijkt een oud-leerling van souschef Max (kleine wereld). We sluiten af met een soort omgekeerd taartje met peer, het ijs is op basis van tonkaboon met hierover stroperige dulce de leche. De Man drink hier een glas versterkte wijn bij uit de Langedoc-Roussillon (Domaine Boucabeille) en ik krijg een combinatie van Dem Good Chai-thee die is aangelengd met tonic en gingerale. Ik ben geen enorme zoetekauw dus ik vind deze combi heel verfrissend.
Eindoordeel
Moon is een enorm bijzonder restaurant in Amsterdam. De service is warm en de gerechtjes zijn tongstrelend en verrassend. De roterende setting – op bijna 100 meter hoogte – maakt de hemelse ervaring helemaal af. Wat ons betreft een geweldige plek voor een romantisch diner en het is natuurlijk ook helemaal top om vrienden uit het buitenland mee naar toe te nemen! Wij komen zeker terug!
Overhoeksplein 3, Amsterdam-Noord | website
Klik hier voor meer tips in de Noordelijke IJ-oevers West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Noord. Klik hier voor meer spots in Amsterdam met een mooi uitzicht. En klik hier voor meer fine dining tips.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?