Restaurant Nectar is de nieuwste hoogstaande culinaire aanwinst van Zutphen. Achter deze hospitality-formule gaat chef-kok Joost van Outheusden schuil. Nectar is ontstaan uit zijn liefde voor lekker eten en drinken en de gezelligheid die daarbij komt kijken. Er wordt dus gekookt vanuit passie voor zowel de gast, alsook voor het creatieve proces dat hieraan voorafgaat. Het menu wisselt daarom iedere twee weken zodat Joost en z’n culinaire team geprikkeld blijven om de lekkerste nieuwe creaties te bedenken.
Koken met liefde en passie
Op de menukaart en de wijnkaart staan gerechten en wijnen die het Nectar-team zelf heel lekker vindt. Denk hierbij aan seizoensgebonden groentes, ambachtelijke rauwe hammen, prachtig gerijpte kazen, wijnen met karakter. Kortom, producten en gerechten van topkwaliteit met lekker veel smaak! En dit kunnen wij helemaal beamen. En de service is hier ook super. Zo heeft Jasmin van de zwarte brigade ons enorm goed geholpen met de bijpassende wijnen en chef-kok Joost kwam geregeld aan tafel om onze gerechtjes toe te lichten. Geweldig deze persoonlijke, liefdevolle aandacht!
Overheerlijke gerechten
Wij hebben hier op een vrijdagmiddag genoten van een 4-gangen lunch. En werkelijk ieder gerechtje valt in de smaak. Zeker de aubergine met hierover ingedikte pindakaas met tomasu en een beurre-blanc op basis van macadamia en miso is fenomenaal smaakvol. En ook het ogenschijnlijk simpele gerechtje van wortel en komkommer in verschillende structuren is een hit. Chef Joost ligt toe dat de wortel rauw is gemarineerd en daarna is geschroeid. De vinaigrette van munt en ijs maken er een prachtig geheel van. En ook de citroen risotto met een super smaakvolle bisque en een festijn aan schelp- en schaaldieren was zalig. Om over het kaasdessert van suikerbrood en gorgonzola nog maar te zwijgen.. Restaurant Nectar is een dikke Tip van Trees!
Nieuwstad 8, Zutphen (Gelderland) | website
Klik hier voor meer van onze tips in Zutphen, hier voor algemene Zutphen-tips en klik hier voor alle Gelderlandtips.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?