Restaurant 21 (R21) is gesitueerd in een monumentaal pand in het historische centrum van Amsterdam. Eigenaar van R21 is Orlando David, een Amsterdamse top-chef en ondernemer van Chileens-Colombiaanse afkomst. De restaurantnaam refereert naar de 21 jaar aan culinaire ervaring (o.a. bij driesterrenrestaurant Oud Sluis) die David met zich meebrengt. Tel hier zijn liefde voor verschillende wereldkeukens bij op – die hij tijdens zijn vele reizen heeft bestudeerd – en je hebt het smaakprofiel van R21 te pakken: internationaal, eigentijds en zeer kwalitatief. Het interieur van R21 ademt op zijn beurt Scandinavische elegantie uit, waarbij het aantrekkelijke ontwerp naadloos aansluit bij de historische kenmerken van het monumentale pand. En dit alles met uitstekende service.

Fine dining voor een breed publiek

R21 heeft als doel om een ​​hoogwaardige culinaire beleving aantrekkelijk te maken voor een brede doelgroep. Zo kan er gekozen worden voor een 4 of 6-gangen tasting menu dat met de seizoenen mee verandert qua aanbod. Dit menu bevat naast gerechtjes waarbij vlees en vis de hoofdrol spelen, ook standaard minstens een vegetarische gang. Voor gasten die minder lang kunnen tafelen is er een à la carte-menu. Start je diner met een feestelijk glas bubbels of een cocktail aan de bar, en bestel er enkele bar bites bij, zoals brioche met gerookte paling, pata negra of Zeeuwse oesters. Complementeer je diner vervolgens met een wijnarrangement dat zorgvuldig is samengesteld door de sommelier. Wijnliefhebbers zijn van harte welkom om het uitgebreide assortiment in de wijnkelder te bekijken. Hier liggen enkele zeer bijzondere wijnen!

Lokaal en seizoensgebonden

R21 koopt haar ingrediënten lokaal in. Zo komen de kruiden van een wildplukker die door heel Nederland trekt, wat hij niet wild kan vinden levert hij aan R21 vanuit zijn eigen kruidentuin. De vis is afkomstig uit de Noordzee of van een lokale kweker en het rundvlees is afkomstig van Hollandse raszuivere dubbeldoelkoeien. Daarnaast maakt R21 haar eigen oliën, bouillons en siropen en via fermentatie kan het hele jaar door worden genoten van seizoensgebonden ingrediënten.

Ontspannen elegantie

Op het vlak van styling heeft David ook een helder beeld voor ogen en zijn handen uit de mouwen gestoken. Zijn wens: de historische elementen van het gerenoveerde pand laten samensmelten met een modern, strak design. Interieurarchitect Merijn Gerlach van Waterproof/Design Quarter, gaat hiermee aan de slag. “Met een relatief bescheiden budget en hergebruik van originele elementen uit het restaurant, is er bewust gekozen voor een kleurenpalet en materialen die een sfeer van ontspannen elegantie uitstralen, waardoor de totale dinerbeleving wordt versterkt. Precies zoals David voor ogen had!”, aldus Gerlach. David heeft gedurende dit ontwerpproces zelf de tafels en kussens ontworpen. Om de persoonlijke sfeer verder door te trekken is de kunst aan de muur gemaakt door de Libanees-Nederlandse multidisciplinair beeldend kunstenaar, en familievriend, Bilal Chahal. En de zwartwit prenten van Escher aan de muur zijn van David’s moeder. Zie hier nog een kort filmpje van onze ervaring.

Peperstraat 23, Amsterdam-centrum | website

Klik hier voor nog meer tips in de Nieuwmarkt/Lastage-buurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum. 

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply