BestemmingenCruisingGriekenlandSeaDream Yacht Club

SeaDream Yacht Club, intiem cruisen in alle luxe

De SeaDream Yach Club is ideaal voor mensen die van de zee houden en op zoek zijn naar ultieme luxe. Daarnaast is een SeaDream-vakantie heel avontuurlijk, want je wordt iedere morgen wakker op een nieuwe bestemming. De slogan van SeaDream is: ‘It’s yachting, not cruising.’

110 passagiers waar 95 bemanningsleden voor zorgen

De Noorse rederij SeaDream (opgericht in 2001) bestaat uit twee jachten, SeaDream I en II, die allebei plek hebben voor 110 passagiers. Een jacht is voorzien van 95 bemanningsleden, die ervoor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Bij SeaDream krijg je een ongekende service die bijna 1 op 1 is. Kortom, dit is intiem cruisen in ultieme weelde.

Met de SeaDream II varen we in alle luxe over de Egeïsche Zee

Wij gaan mee op SeaDream II waarmee we over de Egeïsche Zee varen. We passeren de Turkse kust en doen hier plekken aan als: Izmir, Dikili, Kusadasi en Demre. Hierna volgen Griekse eilandjes als Kos en Rhodos. Het gave is dat je met deze relatief kleine jacht ook kleine havens aan kunt doen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld ook het prachtige eilandje Hydra, dat op zijn breedst 20 km is, ontdekken. Op dit eilandje zijn auto’s verboden. Het vervoersmiddel? Ezeltjes. 🙂 We zijn hier na een flinke wandeling, boven op een berg gaan lunchen. De Griekse salade (choriatiki) met een glas retsina smaken me hemels. Om over het uitzicht nog maar te zwijgen. Tijdens de lunch zie ik hoe een lange tafel, onder een eeuwenoude boom, feestelijk wordt gedekt met wit linnen. Ik word instant verliefd op dit lieftallige eilandje.

Next level all inclusive faciliteiten

Aan boord is zo goed als alles inclusief. Denk hierbij aan: premium dranken (met en zonder alcohol), het eten op gourmet dining niveau, de minibar in je hut of suite en de fooien. Op mijn kamer lag zelfs een gepersonaliseerde pyjama op me te wachten! En iedere avond werd er een ander handdoekbeestje gemaakt met een persoonlijk briefje en een bloem of iets lekkers. Zo lief!

Het enige waarvoor je moet betalen is het internet, spabehandelingen, exclusieve flessen wijn, kaviaar en aankopen uit het winkeltje aan boord.

Iedere avond buiten dineren

Op SeaDream ben je bijna niet in je hut/suite. Iedereen kan tegelijkertijd buiten eten. Er is voor ieder wat wils en de Franse chef-kok maakt ook gerechten op aanvraag. Tijdens het diner werd ik veelvuldig verrast door hoogstaande culinaire verrassingen en grapjes zoals aardbeien in een smokingjasje. De dresscode is vrijetijdskleding voor overdag en in de avond casual netjes.

Van chillen bij het zwembad tot en met op een mountainbike een nieuwe stad of eiland ontdekken

Overdag hang je lekker bij het zwembad met een complementary cocktail in je hand (ik ga op vakantie altijd voor een pina colada’s voor het instant vakantiegevoel) of je bent een nieuw eilandje aan het ontdekken. Doe dit laatste zeker ook een keertje met een mountainbike. De fietsen staan op iedere bestemming klaar voor de gasten. SeaDream organiseert ook tours met begeleiding. De kapitein begeleidt soms ook een tour.

Faciliteiten aan boord

De jacht is voorzien van een uitstekend uitgeruste Thaise spa, beautysalon, hairdresser en een gym met de allernieuwste materialen. Verder is er een pianobar, een bibliotheek (met ook allerlei fashion en lifestyle magazines), videotheek en er is zelfs een casino aan boord.

Er worden ook activiteiten georganiseerd

Er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd door de crew of door mensen die aan boord komen bij de desbetreffende haven. Zo wordt mij op een avond, aan de Turkse kust, de kunst van het buikdansen bijgebracht. Er worden ook filmavondjes op het dek georganiseerd en voor een romantisch avondje kun je vragen of er een Balinees bed voor je wordt klaargemaakt, zodat je met je lief onder de sterren kan slapen. Je ligt hier privé en indien nodig kan er een overkapping over het bed.

Watersporten & sportklasjes

Alle watersporten zijn inbegrepen. Tijdens onze vakantie heb ik rondgesjeesd op een jetski, gezeild in een zeilbootje (Laser picolo, er is ook een Hobie Cat catamaran) en ik kon het niet laten om ook even oldschool mee te gaan op de banaan (de laatste keer dat ik dit deed was tijdens een tienervakantie met m’n bestie in Salou).

Er zijn ook surfplanken, snorkels, SUP-planken en kajaks met een doorzichtige bodem. Voor de sportactiviteiten gaat het watersportplatform aan de achterkant van de jacht naar beneden, zodat je makkelijk in en uit het water kan gaan.

Iedere ochtend kun je deelnemen aan een yoga- of tai chi-klas op het dek of eventueel aan de kust. Manlief kan zich in deze tijd dan bijvoorbeeld even vermaken in de golfsimulator.

Lifetime experience

Een vakantie op een SeaDream-jacht is als een droom die uitkomt. Dit was ongetwijfeld een van de mooiste en best verzorgde vakanties ever. Een ideale reis voor als je iets bijzonders te vieren hebt!

Website

Klik hier voor nog meer cruise tips.

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply