Kaagman & Kortekaas presenteert met Kant en Klaar een wisselend drie gangen menu voor €32,50. Je kan dit tussen 17:00 en 21:00 komen ophalen bij het restaurant in de binnenstad van Amsterdam of laten bezorgen via Deliveroo.
Voorgerecht: gazpacho van witte asperges
We beginnen met een koud soepje van witte asperge, hibiscus en peperoncino (Italiaanse chilipeper). De garnituren, oftewel, de gepekelde blaarkopkaas van Jacqueline van den Burg, Zeeuwse lamsoren, Limburgse witte asperge en pecannoten, moeten eerst in een diep bord worden gelegd. Vervolgens schenk je de soep hierover heen.
Hoofdgerecht: huisgemaakte lams-merguezworst
Dan is het tijd voor het pièce de résistance, de huisgemaakte lams-merguezworst met voorjaarsstamppot van aardappel; en daslook, inktvis en inkt. Ons hoofdgerecht was iets afgekoeld dus we hebben hem even in de oven gezet op 180 graden. Er is ook een vega optie: een vol au vent (pasteitje) met paddenstoelenragout, tuinbonenhummus en verse doperwten.
Dessert: bokkenpootje
Als toetje eten we een bokkenpootje van witte chocolade en amandelen met een vulling van aardbei en magnolia. Verse lambada aardbeien en een dip van witte chocllade en lavas.
Over chef Kaagman
Giel Kaagman kookt, à la de ambachtelijke Franse cuisine, met wat de natuur hem du saison aanreikt. Hij heeft een voorliefde voor wild en gevogelte, die hij van kop tot staart gebruikt. Zo maken ze hier bijvoorbeeld worst van de stukken die overblijven.
Foto’s: Birgit Schwaiger
Sint Nicolaasstraat 43, Amsterdam| website
Klik hier voor nog meer take away / delivery tips.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?