Kaagman & Kortekaas presenteert met Kant en Klaar een wisselend drie gangen menu voor €32,50. Je kan dit tussen 17:00 en 21:00 komen ophalen bij het restaurant in de binnenstad van Amsterdam of laten bezorgen via Deliveroo.

Voorgerecht: gazpacho van witte asperges

We beginnen met een koud soepje van witte asperge, hibiscus en peperoncino (Italiaanse chilipeper). De garnituren, oftewel, de gepekelde blaarkopkaas van Jacqueline van den Burg, Zeeuwse lamsoren, Limburgse witte asperge en pecannoten, moeten eerst in een diep bord worden gelegd. Vervolgens schenk je de soep hierover heen.

Hoofdgerecht: huisgemaakte lams-merguezworst

Dan is het tijd voor het pièce de résistance, de huisgemaakte lams-merguezworst met voorjaarsstamppot van aardappel; en daslook, inktvis en inkt. Ons hoofdgerecht was iets afgekoeld dus we hebben hem even in de oven gezet op 180 graden. Er is ook een vega optie: een vol au vent (pasteitje) met paddenstoelenragout, tuinbonenhummus en verse doperwten.

Dessert: bokkenpootje

Als toetje eten we een bokkenpootje van witte chocolade en amandelen met een vulling van aardbei en magnolia. Verse lambada aardbeien en een dip van witte chocllade en lavas.

Over chef Kaagman

Giel Kaagman kookt, à la de ambachtelijke Franse cuisine, met wat de natuur hem du saison aanreikt. Hij heeft een voorliefde voor wild en gevogelte, die hij van kop tot staart gebruikt. Zo maken ze hier bijvoorbeeld worst van de stukken die overblijven.

Foto’s: Birgit Schwaiger

Sint Nicolaasstraat 43, Amsterdam| website

Klik hier voor nog meer take away / delivery tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply