AmsterdamAmsterdam CentrumHaarlemmerbuurtKoffiebar

TOKI Koffiebar, knappe hotspot in de Haarlemmerbuurt

TOKI is mijn lievelings koffietentjes in de Haarlemmerbuurt. Toki is het Japanse woord voor: tijd. De gedachte hierachter? Dat je bij TOKI de tijd moet nemen om te genieten. En niet alleen de naam is internationaal: zo komt de koffie uit Berlijn (Bonanza Coffee), de thee uit New York (Bellocq) en het bier uit Londen (Crate Brewery). De zoetigheden zijn wel lokaal, die worden even verderop de Haarlemmerstraat gemaakt, bij patisserie Petit Gâteau.

Knap Japans-Scandinavisch interieur

En wat heeft TOKI een knap interieur! De eigenaar noemt het zelf Scandinavisch-Japans. Twee stijlen die flink op elkaar lijken, ze zijn allebei minimalistisch en functioneel, met veel gebruik van natuurlijke materialen.

De vloer is blauw en de muren wit. De counter is van bamboe. De opgewekte noot komt van accessoires in vrolijke kleuren. Er staan krukjes bij de ramen waar je je koffie op een XL houten vensterbank kan zetten. De robuuste ‘gevlekte’ bank en de tafelbladen komen uit de Marmoreal-collectie van de Britse ontwerper Max Lamb. De bank met het groene design is van Stephen Kenn uit LA.

Binnen Dommersstraat 15, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fijne koffietentjes in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Haarlemmer buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply