AmsterdamAmsterdam OostKoffiebarOosterparkbuurt

YUSU, fijne koffiespot in Amsterdam-Oost

Bij YUSU kun je terecht voor koffie, cakes en ontbijt. De bedenkers van dit te knappe koffietentje zijn Nicole (24 jaar) en Kick (25 jaar). Nicole heeft al bijna tien jaar werkervaring als barista.  Daarnaast houdt ze ontzettend van bakken. En ook Kick is een ervaren barista. Het duo kent elkaar al vanaf de middelbare school.

Lekkere koffie met een goed verhaal

Je kan hier dus de lekkerste koffie en baksels bestellen. YUSU bestelt zijn bonen overigens bij het Chapman Cooperative, een Colombiaans bedrijf dat wordt gerund door vrouwen. Bij deze coöperatie zijn 30 zelfstandige boeren aangesloten.

Over de baksels

Nicole en Kick hebben samen de recepten ontwikkeld voor hun taartjes. De moeder van Nicole (Millie) en de schoonmoeder van Kick (vania) zijn verantwoordelijk voor de hartige baksels. Ik bestel dit keer de overheerlijke cheesecake met vijg en limoen, maar wat ik ook snel een keertje ga bestellen zijn het traditionele Surinaamse pasteitje en het Braziliaanse kaasbroodje.

Andreas Bonnstraat 2 | website

Klik hier voor nog meer fijne koffietentjes in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply