Hotel Du Parc is een prachtig Art Deco-hotel in hartje Oostende op een steenworp afstand van het strand. Het statige pand dateert uit het begin van de vorige eeuw en in de tussentijd hebben grootheden zoals Albert Einstein en James Ensor hier geslapen. Een paar jaar geleden is het hotel volledig gemoderniseerd waarbij de grandeur van weleer, met alle art-deco-elementen, is behouden. In 2023 gaan de deuren van het vernieuwde hotel weer open en met deze metamorfose is het hotel meteen van drie naar vier sterren gegaan!

Zeven kamertypen

Hotel Du Parc beschikt over zeven kamertypen, van een Tiny Cosy Room tot een Luxe Suite. Ik verblijf in een ‘Comfort Kamer aan de Voorzijde’. De knusse kamer van 18 m2 is van alle gemakken voorzien. Het slaapgedeelte is voorzien van rustige warme kleuren en natuurlijke elementen zoals mahoniehout. De Art-Deco-leeslampen bij het bed vormen de blikvangers. Ik kijk uit op de vijver met een sculptuur van een zeemeermin. Als ik mijn hoofd uit het room steek en naar rechts kijk zie ik de zee. Het badkamergedeelte is op haar beurt fris en vrolijk met blauwwitte tegeltjes. De badproducten zijn van Marie Stella Maris. Zalig!

Café De Parc

Ontbijten doe je in het charmante Café Du Parc. Ook als niet-hotelgast kun je in deze brasserie de hele dag terecht. Chef Sébastien Vandenbussche kookt hier klassieke gerechten met lokale producten. Zo worden de garnaalkroketten gevuld met de meeste verse garnalen van de Vistrap even verderop. Het restaurant wordt gerund door sommelier en gastvrouw Shannah Zeebroek.

Marie-Joséplein 3, Oostende | website

Klik hier voor meer tips in Oostende en klik hier voor alle tips in België.

Klik hier voor meer tips om te overnachten in België.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply