Belle de Jour is een prachtig restaurant in Jean Brusselmans -stijl dat wordt gerund door de bevlogen eigenaar-chef Jeremy Leveckee en gastvrouw en Els Vanbiervliet. Jeremy kookt met lokale producten en dus met de seizoenen mee. De vis en schaal- en schelpdieren komen uit de Noordzee en de groeten van lokale producenten. De chef maakt alles zelf. Van fonds en sauzen, tot roomijs en brood. Zo ook de garnaalkroketten! En wij mogen leren van chef Jeremy hoe dit moet.

Garnaalkroket workshop

Na een introductie beginnen we met het pellen van de garnalen; het duurt best lang voordat ik het kunstje van het pellen doorheb. Wat een arbeidsintensief proces is dit! Jeremy vertelt ondertussen dat de verse garnalen al meteen op de vissersboot worden gewassen, gekookt en gekoeld op de vissersboten. En dat iedere visser hier een eigen draai aan geeft. Zo is er een vissersfamilie die koffie aan het kookproces toevoegt. Door het hele maakproces nu eens zelf te ervaren ben ik nog meer fan geworden van dit prachtige product.

Zalig diner

Onze zelfgemaakt garnaalkroket mogen we oppeuzelen als voorgerecht. Hierna volgt een royaal hoofdgerecht in de vorm van een herfst pot-au-feu met lokale groentjes en vis uit de Noordzee, te weten steenbolk en wijting. Het dessert bestaat uit een tarte tatin met witlof en vanille-ijs. Wat een feest was dit! Met een enorm voldaan gevoel zetten we koers richting Hotel Du Parc.

B&B Belle de Nuit

Handig om te weten: je kan hier ook slapen in heerlijke bedden met lakens van Egyptisch katoen. De vier gastenkamers van B&B Belle de Nuit combineren een unieke vintage sfeer met het comfort van een queensize Auping-bed, eigen badkamer en cosy zithoek. De volgende morgen wacht je een kakelvers ontbijt.

Madridstraat 9, Oostende | website

Klik hier voor meer tips in Oostende en klik hier voor alle tips in Belgie.

Klik hier voor meer tips om te overnachten in België.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply