BestemmingenEuropaGriekenlandKreta

Elounda Gulf Villas & Suites voor rust en luxe op Kreta

Elounda Gulf Villas & Suites ligt boven op een heuvel in het schilderachtige vissersstadje Elounda dat aan de prachtige Mirabello baai ligt. Juist! Fenomenale vergezichten gegarandeerd. Het luxe complex telt 18 villa’s en 15 suites. De villa’s hebben allemaal een eigen zwembad. Boek je een suite, dan kan je gebruik maken van het algemene zwembad. Daarnaast hebben de gasten van Elounda Gulf Villas & Suites een private beachclub tot hun beschikking waar ze kunnen ontspannen, zwemmen en van de zon genieten. De strandclub ligt op 5 minuten van het resort. Er wordt gezegd dat ze zandstranden van Elounda de beste zijn van Kreta, maar dit terzijde.

Superior Spa Villa Driros met een spectaculair uitzicht

Vanaf de luchthaven Heraklion is het ongeveer 50 minuten rijden (65 km) naar Elounda, dat aan de noordkust van Kreta ligt. Bij het luxe villa-hotel worden we meteen opgevangen door een vriendelijke portier die ons in een golfkarretje naar onze Spa Villa brengt. Hij laat bij het afscheid weten dat er verse salade, een kaasplank en een fles wijn klaar staat voor het geval we honger hebben. Wat een service!

De prachtige villa, van twee verdiepingen, is voorzien van een privé zwembad (zoutwater), jacuzzi, een sauna, een stoombad en een mini fitness ruimte. Maar het uitzicht waarbij de infinity pool overgaat in de Golf van Mirabello en de blauwe hemel erboven is toch wel de absolute USP van dit droompaleisje.

Bekende gasten

Regisseur George Lucas, actrice Jodie Foster, voetballer Cristiano Ronaldo, Koningin Rania van Jordanië̈ wisten ook de weg te vinden naar dit unieke complex. Handig voor de ultieme privacy zoekers: de Royal Villa en The Presidential Villa hebben hun eigen opgang.

2 do tips in de buurt

Op enkele kilometers rijden, ligt het – in mijn optiek – leukste stadje van het eiland, Agios Nikoloas. Hier kun je heerlijk wandelen en toeristen kijken. Het binnenmeertje moet één van de meest gefotografeerde plekjes van Kreta zijn, vooral ’s avonds is het net een sprookje. In de buurt vind je ook het voormalige lepra-eiland Spinalonga wat ook zeker een bezoekje waard is. Ik heb deze tour al eens op een eerdere vakantie op Kreta gedaan en was er erg van onder de indruk. Verder zijn het Lassithi Plateau en het Vai palmenstrand ook zeker de moeite waard. Tip van Trees: wij boeken onze huurauto bij Byron Travel.

Μesa Pigadakia, Schisma Elountas, Elounda 720 53, Griekenland | website

Klik hier voor nog meer tips op Kreta. En klik hier voor alle Griekenlandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply