Het prachtige INK Hotel – MGallery is voor mij al jarenlang bekend terrein. Zo heb ik hier menig borrel gehad en de Vriend en ik dineren graag bij PRESSROOM, het in house restaurant van het moderne boetiekhotel. Echter, als Amsterdammer heb ik hier nog niet eerder geslapen. Juist! Hoog tijd om hier eens verandering in te brengen! Dus toen ik de aantrekkelijke Snooze & Brunch Weekend Deal voorbij zag komen heb ik meteen geboekt.

Over het hotel

Het INK Hotel is gesitueerd in een historisch gebouw waarin vroeger (begin 20ste eeuw) het hoofdkantoor van de Nederlandse krant De Tijd was gehuisvest. Met andere woorden, hier werden door journalisten verhalen tot leven gebracht met inkt. Architectenbureau Concrete heeft deze historie verder doorgevoerd in het design van het hotel. Zo zie je overal toffe redactionele verwijzingen als: ouderwetse typemachines, inktpotjes en loden letters, van klein op onze kamer tot en met giga groot tegen de muur bij de receptie. Het INK Hotel telt 149 kamers, die variëren van de Classic Queen Room van 19m2 tot en met de Deluxe Suite van 45m2 met een bad. Geheel in lijn van het concept hebben de kamers namen van functies die je kan verwachten bij medewerkers van een grote krant.

Snooze & Brunch Weekend

De Vriend en ik arriveren hier op een vrijdag voor de eerdergenoemde Snooze & Brunch Weekend deal. Met dit arrangement kun je een gat in de dag slapen en hierna ook nog eens uitgebreid brunchen op bed. De deal komt namelijk met een late check out tot 17:00! Wij vertrekken na ons werk direct naar het INK Hotel want we willen hier ook dineren (ja we love het eten van het PRESSROOM restaurant!), we hebben daarom een upgrade geboekt naar een Junior Suite met een tafel waaraan we kunnen dineren.

The Press Officer Suite

Op het bed van onze Press Officer Suite vind ik een tailor made krantje. Op de voorpagina prijkt een persoonlijke foto met hierboven de tekst: “Your Ink story is about to begin..” Er liggen ook allemaal rode chocoladehartjes op het bed. Wat een spot on en méga lieve ontvangst is dit! De prachtige suite is 31 m2 groot met een giga bed, een regendouche en we hebben uitzicht op de Nieuwe Zijdsvoorburgwal. Een van de muren in het ‘lounge hoekje’ is bedekt met een tekening van illustrator Jan Rothuizen met wetenswaardigheden over Amsterdam. Wat een mega knappe kamer is dit!

Overheerlijk gesmuld

Met een ouderwetse telefoon bestellen we ons PRESSROOM take-in diner. Na het heerlijke diner gaan we op het royale bed liggen en kijken een film op het 40 inch flatscreen. We slapen de volgende ochtend als vanzelfsprekend lekker uit en besluiten rond 11:00 aan onze brunch te beginnen. Tot onze grote verrassing krijgen we zowel een fles cava als verse jus. Jippie! Mimosa time! 🙂 De eerste ronde van onze brunch bestaat uit blini’s met gerookte zalm en quinoa salade. We hebben alle tijd van de wereld, dus we laten de eerste gang rustig zakken en drinken nog wat meer bubbels. Hierna volgen de pannenkoekjes met vers fruit en siroop. We sluiten onze feestelijke brunch af met koffie en macarons. De brownies, croissants en pain au chocolat krijg ik niet meer op. Wat is dit een verwennerij!

Centrale ligging in hartje centrum

Het INK Hotel ligt op enkele minuten lopen vanaf het centraal station en De Dam. En ook de 9 Straatjes en de historische grachten met de Jordaan liggen op loopafstand. Wil je naar het Rijks of het Van Gogh Museum? Huur dan een fiets of pak de tram, deze stopt voor de deur van het hotel.

Nieuwezijds Voorburgwal 67 | website | Houd er rekening mee dat je de Snooze & Brunch deal alleen op vrijdag en zaterdag kan boeken (vanaf € 170)

Klik hier voor nog meer hoteltips in Amsterdam. En klik hier voor hotspot tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply