DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station is een geweldig hotel waar ik al menig cocktail bovenop het dakterras (op de 11de verdieping) heb gedronken. Ik bedenk me hoe gaaf zou het zijn om dat waanzinnige uitzicht ook eens van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te kunnen ervaren! Als ik vervolgens op de website van DoubleTree lees dat het ook mogelijk is om sportattributen, waaronder een bokspilaar, in je kamer te laten zetten dan weet ik dat dit meant to be is. M’n vriend is namelijk een fanatiek kickbokser die zijn sportschool in deze tijd enorm mist.

Staycation op een doordeweekse dag

We besluiten om op een doordeweekse dag op staycation te gaan. Zo kunnen we ook eens kijken of werk en plezier in zo’n setting goed te combineren zijn. Niet veel later, op een warme dinsdag eind februari, gaan we per fiets richting DoubleTree. Kom je btw met de auto dan kun je gebruik maken van de parkeergarage (Parking Centrum Oosterdok) direct onder het hotel, maar dit terzijde.

Bij de receptie worden we ontvangen door een sympathieke jongeman, die na de begroeting ineens van onder de balie twee chocolate chip cookies tevoorschijn tovert. Hoe lief! Terwijl hij ons incheckt neem ik een hap van de warme koek met hierin grote brokken chocolade. Wat een overheerlijke en mega attente traktatie is dit!

Giga raampartijen met panoramisch uitzicht

De deur van onze Executive Suite (kamernummer 321) is voorzien van een sticker waarop Clean Stay staat met hieronder een QR-code voor meer uitleg. Geweldig! Als we de kamer betreden ben ik gelijk onder de indruk van de enorme raampartijen met het panoramische uitzicht. De royale woonkamer wordt hierdoor nog ruimtelijker. De slaapkamer en de badkamer bevinden zich in aparte vertrekken waardoor de suite van 40 m2 aanvoelt als een mini-appartement. Wat een luxe!

In-room dining van Eastwood Beer & Grill

Het is inmiddels bijna 19:00 en we krijgen trek. We klikken de flatscreen-tv aan voor het ‘in-room dining menu’ van Eastwood Beer & Grill. Bestellen gebeurt via roomservice. Binnen twintig minuten brengt een vriendelijke man ons het lekkers plus het benodigde servies tot aan de voordeur. Hij zegt het enorm jammer te vinden dat hij het eten niet mag uitserveren vanaf zijn kar. Op een van de tasjes hangt een briefje met de tekst: Thank you for choosing DoubleTree! Have a great stay! Ik vind dit soort attente gebaren zo te gek! Bij de wijn geeft hij nog een fijne uitleg voordat hij de fles opent. Ik bedankt hem en pak de papieren tassen van de kar en zet ze op ons tafeltje. Terwijl ik me omkleed voor het diner – ja bij zo’n staycation moet je natuurlijk wel all out gaan voor het ultieme vakantiegevoel – zet m’n lief alles gezellig neer.

Romantisch kamerdiner

Ons diner bestaat uit waanzinnig lekkere risottini’s met tomaat, mozzarella en basilicummayonaise. Echt ik ben zo fan van dit gerechtje! Daarnaast hebben we de witlofsalade met truffeldressing en de zalm besteld. En om het feest compleet te maken hebben we ook een portie frites besteld. Na het diner voelen we ons helemaal voldaan, maar we kunnen het niet laten om toch ook nog een Ice Bucket – met brokken van die overheerlijke DoubleTree cookies – te bestellen. Wat een feest!

De badproducten zijn van Crabtree & Evelyn

Dan is het tijd om te badderen. Een essentieel onderdeel van een geslaagde stayction in mijn optiek. We gaan thuis namelijk nooit in bad. De badproducten zijn van Crabtree & Evelyn en het bad is voorzien van een thermostaat. Handig! Voordat we gaan slapen genieten we nog in badjas met een glas wijn van het geweldige uitzicht. Wat een top plek is dit!

Uitgebreid ontbijt op bed

Het kingsize bed slaapt heerlijk, maar aangezien we hier op een doordeweekse dag zijn (het is woensdag), staan we gewoon om 7:00 op. Ik open de gordijnen, die overigens perfect blinderend zijn, en ga nog even terug in bed liggen. Samen kijken we hoe de lucht langzaam verkleurt door het opkomen van de zon. Wat een magisch moment!

Voor het ultieme staycation gevoel ontbijten we natuurlijk lekker op bed. Het ontbijt is trouwens heerlijk uitgebreid, van verse croissants en yoghurt met vers fruit tot en met roerei voor mij en voor De Vriend een perfect zacht gekookt eitje. Love it!

Onze kamer blijkt ook een geweldige werkplek

Na ontbijt en douche gaan de laptops open. Ik kom gelijk in een fijne flow door de enorme rust die hier hangt. De WiFi is snel en als ik zin in koffie krijg maak ik een wandeling naar de in house Starbucks. De online videomeetings doen we in de slaapkamer met de deur dicht zodat de ander gewoon rustig door kan werken. Ideaal!

De lunch van Eastwood beer & Grill bestellen we via roomservice. We gaan allebei voor de avocado sandwich met een gepocheerd eitje. In de loop van de middag ga ik nog een keer naar de Starbucks. Man man man! Wat is het mega chill om hier te werken!!

Fietsen en boksen in je eigen hotelkamer

Einde middag trekken we onze sportkleding aan. M’n lief gaat boksen en ik klim op de fiets met the best view ever. Op onze kamer liggen btw ook nog een yogamat, kettle belts en gewichten. Wat een service!

Een staycation sluit je natuurlijk feestelijk af, dus ik bel na het sporten en douchen weer even met de receptie. Niet veel later genieten we vanaf de bank voor een laatste keer van het uitzicht, met dit keer een Gin Tonic (voor mij) en een Old fashioned (voor hem). En ik heb er natuurlijk ook mijn nieuwe lievelings bites, a.k.a. de risostinni’s met basilicummayonaise, bij besteld. We hebben immers hard gewerkt en flink gesport, dus het mag.

Eindoordeel van onze staycation-werkdag

Je krijgt hier een instant vakantie vibe door het heerlijke eten, de setting met die waanzinnige view en de geweldige faciliteiten, zoals het fijne kingsize bed en het ligbad. Daarnaast hebben we dus ook nog eens heerlijk gewerkt én we hebben gesport. Het is btw sowieso een enorme aanrader om op deze manier je thuiswerk-sleur te doorbreken. Dus doe jezelf een plezier en gun jezelf ook zo’n staycation-werkdag! Hernieuwde energie gegarandeerd!

Ongekend aardig en gastvrij personeel

En ik wil nog even een dikke shoutout doen naar het geweldige personeel. Bij DoubleTree is iedereen ongekend aardig en gastvrij! You guys rock!!

Ideale ligging om Amsterdam te ontdekken

Woon je niet in Amsterdam en wil je er nog even op uit trekken? Het hotel bevindt zich in de historische binnenstad. Steek het IJ over en je staat al op de iconische Warmoesstraat. De Nieuwmarkt is een kleine 10 minuten wandelen en De Dam ligt op ongeveer een kwartiertje wandelen.

Oosterdoksstraat 4, Amsterdam| website

Klik hier voor nog meer hoteltips in Amsterdam. En klik hier voor hotspot tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply