TenClub is een uitgaanslocatie in het historische centrum van Amsterdam met een ongekend cultureel aanbod. De programmering varieert van intieme klassieke voorstellingen op een Erard-vleugel door meesterpianisten zoals Nicolas van Poucke tot jazzoptredens met iconen als Benjamin Herman en Hans Dulfer. Literatuurliefhebbers die zin hebben in een avondje uit kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan The Poetry Brothel waarbij schrijfkunst, cabaret en het sensuele nachtleven samenkomen. Daarnaast organiseert TenClub spectaculaire events zoals Vivaldi’s Manor, waarbij meer dan dertig artiesten uiteenlopend werk van Vivaldi in dertien kamers, verspreid over de drie TenClub-panden, ten gehore brengen. Een dergelijk event zit ook vol prikkelend entertainment en er geldt een strikte dresscode zodat iedereen zich in een compleet andere wereld waant.

Vivaldi’s Manor

Houd je van theater, hedonisme en klassieke muziek? Dan wordt Vivaldi’s Manor jouw grootste avontuur van 2023! Gedurende de avond en nacht kun je genieten van live interpretaties van de allerbeste werken van Antonio Vivaldi, gespeeld door een line-up van enkele van de meest getalenteerde musici in het land. Verwacht naast klassieke uitvoeringen ook af en toe jazzinterpretaties of psychedelische soundscapes die je terugbrengen naar het Venetië van de 18e eeuw. Naast muzikaal plezier word je ook verrast door acteurs, courtisanes en excellente gerechten. Kortom, een culturele ervaring die in niets lijkt op de klassieke concerten zoals je die gewend bent! Met Vivaldi’s Manor realiseert TenClub oprichter Jochem Janssen zijn grootste droom.

Review: House of Bach

We zijn begin januari (2024) naar de tweede editie van House of Bach geweest. Gedurende dit event spelen zes cellisten in zes verschillende kamers een van de zes cellosuites van Bach. Om deze unieke invulling in goede banen te laten lopen worden de gasten bij aankomst ingedeeld in zes groepjes. Na een korte introductie van de zes cellisten in het Grand Theater vertrekken groepjes 2 t/m 6 naar andere vertrekken. Wij blijven met ons groepje in de grote ruimte zitten om hier te genieten van Bach Suite 1 die wordt uitgevoerd door Mátyás Virag. De volgende ruimte bevindt zich in het aangrenzende pand en is heel intiem wat perfect past bij de prachtige klank van de barokcello van Victor Garcia Garcia die de 3de Suite speelt. En ook de andere vier kamers en cellisten zijn verrassend en mooi! Ook erg fijn: tijdens de muziek kan je genieten van een lekker drankje. Dus, vind jij het Concertgebouw of de Stopera te stijf, dan zijn de klassieke muziek events van TenClub jou op het lijf geschreven!

Over TenClub

TenClub is naast een uitgaans- en evenementenlocatie ook een club waar je betaald lid van kan worden. Met hierbij als voorwaarde dat je nieuwsgierig in het leven staat. Leuk om te weten: de TenClub-events worden bedacht door de leden! Inspiratie voor het aanbod wordt gehaald uit persoonlijke fascinaties waardoor het aanbod zeer divers is. “Wij bieden een omgeving waarin de nieuwsgierige mens kan creëren en floreren”, aldus TenClub-oprichter Jochem Janssen.

TenClub, Nes 116 & 120, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Nieuwe Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply