Chez Nina is een Green & Seasonal Brasserie en wijnbar opgericht door de Zweedse chef en bestseller kookboekenauteur Nina Olssen. Met andere woorden de seizoensgebonden menu’s worden hier met veel aandacht en ervaring gecreëerd en de wijnkaart staat bomvol mooie wijnen! Om nog specifieker te zijn: verwacht hier vegetarische bistrogerechten met een mediterrane touch en qua wijn klassiekers en vegan natuurwijnen. Chez Nina is nu al een restaurant naar ons hart!

Tasting menu

Wij zijn hier voor het diner op een woensdagavond in november en horen dat het Winter Tasting Menu net is ingegaan en dat we hierbij kunnen kiezen tussen 5 of 7 gerechtjes die bedoeld zijn om te delen. We bestellen het Full Tasting Menu en beginnen ons diner met een feestelijke pet nat blend (Gamay, Côt en Grolleau) uit de Loire (Vouvray). De gerechtjes variëren van geroosterde pompoen met een frisse yoghurtsaus tot en met puur comfort food als pasta en een Fungo-Fungo Pizetta! En alles smaakt zalig! Good to know: in het weekend kun je hier ook brunchen.

Van Limburg Stirumplein 10 A, Amsterdam (Staatsliedenbuurt) | website

Klik hier voor meer vega(n) opties in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Staatsliedenbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply