Meatless District opent in 2016 haar deuren in oud-west. Het was destijds een van de eerste compleet plantaardige restaurants van Amsterdam en the talk of the town waar ik snel een kijkje moest nemen. Zeven jaar later lopen eigenaren Cil Vermolen en Cathalijne Huijben nog steeds mee in de voorhoede van de plantaardige food scene in Amsterdam. Zo hebben ze recent een compleet nieuw menu van groentegerechten en botanische cocktails gelanceerd.

Nieuw menu

Het nieuwe menu staat vol gerechten waarbij is geëxperimenteerd met nieuwe ingrediënten en technieken. Denk hierbij aan gerechten zoals watermeloen sashimi met Tamari sojasaus en aan een zachte tomaattartaar met Amsterdamse uitjes. Of wat dacht je van een gravad lax van tomaat. Er staan ook enkele favoriete golden oldies op de kaart.  

Nieuw cocktailmenu

Naast de nieuwe groentegerechten heet Meatless District ook een nieuwe cocktailkaart! Hiervoor heeft het restaurant de handen ineengeslagen met cocktailconsultant Michelle Popov. Met als resultaat: signature cocktails die gemaakt zijn met alles wat groeit en bloeit. Zo komt de Spring Old Fashioned met een vleugje elderflower en de Carrot Margarita combineert wortelsap, agave, tequila en vermout.

Shared dining menu

We zijn hier op een zaterdagavond en het restaurant zit bomvol. Ik begin met een cocktail en de Man met een feestelijke bubbel. Ons voorgerecht bestaat uit drie gerechten om te delen, van heerlijk luchtig brood met een gerookte aubergine-amandeldip tot en met de sashimi van watermeloen. Bij dit gerechtje zou ik met mijn ogen dicht echt hebben gedacht dat ik vis aan het eten was. Wat een genot!

Lion’s Mane

Voor de hoofdgerecht-ronde kiezen we weer drie gerechtjes waarvan de Lion’s Mane, die ook wel pruikzwam wordt genoemd, super bijzonder is. De paddenstoel heeft de bite van draadjesvlees en door de rijke saus krijg ik een flashback naar een ouderwets stoofschotel. De Korean fried bloemkool smaakt ook zalig. De Man vindt Spicy Oyster Skewers het lekkerst van deze ronde.

Zalige Ceasar salad

We hebben er ook een side dish bij besteld in de vorm van een Ceasar Salad wat ook een enorme aanrader is. Deze salade komt met panfried ‘chicken’ (waar een eigen receptuur op basis van soja voor wordt gebruikt) en ‘bacon bits’. Dit hartige in combinatie met de crispy romaine sla en de rijke ceasar dressing is echt heaven on a plate! We zitten eigenlijk vrij vol maar besluiten toch een dessert te delen. We kiezen de Chocolate Cappuccino die bestaat uit pure chocolade en een mousse van koffie met boven op een crunch van hazelnoot en koffiebonen. We drinken er een espresso-martini bij.

Eindoordeel

Meatless District is een gezellig restaurant – met hele goede service – om bij te kletsen met vrienden, maar het is ook heel geschikt voor een date night. Wij zitten aan een knus tafeltje met privacy. Het nieuwe shared dining menu is enorm smaakvol en de porties zijn perfect qua formaat waardoor je lekker veel kan proeven. Wij komen snel weer terug!

Bilderdijkstraat 65-67, Amsterdam (Oud-West) | website

Klik hier voor nog meer tips in Oud-West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-West.

Klik hier voor meer vegan opties in Amsterdam.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply