BarbadosCaribische eilanden

5x de beste surfspots op Barbados

Barbados ontvangt dankzij de unieke ligging golven vanuit alle windrichtingen. Het is daarom de ideale bestemming voor surfers van alle niveaus, van beginners tot doorgewinterde professionals. Hieronder tippen we de 5 beste surfspots van Barbados.

Soup Bowl

De iconische Soup Bowl aan de ongerepte oostkust van Barbados staat bekend om zijn krachtige branding en trekt ervaren surfers van over de hele wereld aan. Deze spot is vooral levendig tussen november en april en heeft zijn naam te danken aan de kenmerken van de populaire spot. De krullende voorkant van de golf vertegenwoordigt namelijk de ‘bowl’, terwijl het witte water na het breken van de golf wordt beschouwd als de ‘soup’. Zin in lunch? Wij tippen restaurant The Round House.

Freights Bay

Voor beginners biedt Freights Bay aan de zuidkust van het eiland ideale omstandigheden om te leren surfen. Met zijn langgerekte linkerbrekers en minimale stroming is deze locatie perfect geschikt voor longboarders, gemiddelde surfers en nieuwkomers in de watersport. Wat ook uniek is aan surfen bij Freights, is dat je tijdens het surfen wellicht de ereburgers van Barbados ziet, de schildpadden. Freights Bay ligt ook op een steenworp afstand van Oistins Bay Garden; een culturele schat waar je de heerlijkste Barbadiaanse gerechten en smaakvolle vis kunt krijgen. Toeristen en de lokale bevolking komen op vrijdagavond massaal naar het vissersdorp om te eten, te drinken en karaoke te zingen.

Brandons / Drill Hall

Brandons, ook bekend als Drill Hall, is een geliefde surfspot voor zowel lokale als internationale surfers. Het strand, gelegen aan de zuidkust van Barbados, biedt perfecte omstandigheden voor surfers van alle niveaus. Brandons ligt op slechts enkele minuten afstand van Bridgetown, de hoofdstad van Barbados, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze surfspot is populair bij veel lokale en internationale surfers, omdat de Barbados Surf Pro hier voor het eerst werd gehouden.

Maycocks

In de afgelegen noordwesthoek van het eiland ligt Maycocks, een verborgen juweeltje voor ervaren surfers. Met zijn lange rechterbrekers en adembenemende uitzichten biedt deze locatie een uitdagende surfervaring voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur buiten de gebaande paden. Deze verborgen schat van Barbados blijft relatief onbekend voor de meeste bezoekers, wat de aantrekkingskracht nog groter maakt.

North Point

Verscholen achter het verlaten North Point Surf Resort ligt een ander verborgen surfspot, North Point, dat beschouwd wordt als een leuke, maar uitdagende break voor ervaren surfers. Langs de weg naar North Point kun je een stop maken bij de enige toegankelijke zeegrot van het eiland, de Animal Flower Cave. Deze verbazingwekkende grot komt direct uit in de Atlantische Oceaan en dankt zijn naam aan de zeeanemonen die in de bassins van de grot te vinden zijn. Het gebied rond de grot is ook het belangrijkste punt van de legendarische Round Barbados Race, waar windsurfers de strijd aangaan met de vlagerige wind en golven van de noordkust.

Klik hier voor nog meer tips op Barbados.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply