Caribische eilandenCruisingEuropaFair Ferry

Met Fair Ferry naar de Nieuwe Wereld op de Morgenster

Fair Ferry, de veerdienst per zeilschip, steekt eind dit jaar de Atlantische Oceaan over naar de ‘Nieuwe Wereld’! De reis wordt gemaakt met de Morgenster, een tweemaster van bijna 50 meter lang. Fair Ferry volgt met dit majestueuze schip een eeuwenoude route: van Europa, met de passaatwind mee, naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, om vanuit hier de oversteek terug naar Nederland te maken. Onderweg worden er tussenstops gemaakt op de mooiste plekjes. Daarnaast is de reis opgedeeld in zeven etappes, die afzonderlijk geboekt kunnen worden en qua tijd variëren van zes dagen (Cayenne – Paramaribo) tot vijf weken (Sint-Maarten – Rotterdam). Echte avonturiers kunnen de Grand Tour van ruim vier maanden boeken.

Via eeuwenoude zeilroute naar de ‘Nieuwe Wereld’

De Morgenster steekt op 19 november a.s. vanuit Rotterdam van wal richting Lissabon. In deze periode waait er namelijk een stabiele passaatwind van oost naar west over de Atlantische oceaan. Vanaf Portugal zakt het tallship af via de Caribische Eilanden en de Kaapverdische eilanden richting Cayenne.

Ongekende schoonheid midden op de oceaan

Tijdens de oversteek van Europa naar de ‘Nieuwe Wereld’ ervaar je de grootsheid van de Atlantische oceaan op z’n best. De golven zijn hier enorm uitgestrekt en glijden langzaam onder het schip door. Op de lome deining kom je dieren tegen die je nergens anders ziet, zoals scholen vliegende vissen die uit het water schieten, grote kwallen en spelende walvissen. En wat dacht je van zwemmen waar het vijf kilometer diep is!

Voor anker in de meest idyllische baaitjes

Vanaf Cayenne wordt er op cruise-tempo naar Paramaribo, Grenada, Martinique en Sint-Maarten gevaren. Hierdoor blijft er meer tijd over om dingen te zien, van boord te gaan of te zwemmen en snorkelen. De Morgenster heeft voor haar lengte een vrij geringe diepgang waardoor ze op verrassende plekken kan komen en dichtbij land voor anker kan. Begin 2023 begint het schip aan haar terugtocht naar Nederland met tussenstops op Bermuda, de Azoren en een van de Kanaaleilanden. 

Over de Morgenster

De Morgenster is een van de mooiste schepen van Nederland. Aan boord zijn comfortabele 2- en 4- persoonshutten die gezamenlijk plek bieden aan 24 passagiers. Onderdeks is een ruim dagverblijf waar ook gegeten wordt. De maaltijden worden verzorgd door een professionele kok die daarvoor een volledig uitgeruste keuken tot haar beschikking heeft.

Voor actieve reizigers

Zeilervaring is voor deze reis niet nodig, een actieve en open houding wel. Onderweg geeft de bemanning graag vrijblijvend (praktijk)onderwijs in alles wat er bij het nautische leven komt kijken, van het hijsen van de zeilen tot navigeren. Ook het besturen van het schip komt aan bod. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om lekker te luieren, een boek te lezen en een goed gesprek te voeren. Bij het oversteken van de oceaan wordt er ook in de nacht gezeild, waarbij iedereen wordt ingedeeld in wachten. De nachten op zee zijn magisch omdat er op de oceaan geen omgevingslicht is. Hierdoor kun je naast talloze fonkelende sterren en planeten ook zelfs de Melkweg zien!

Alternatief voor vliegen

Karel de Boer (oprichter Fair Ferry): “Door het organiseren van deze tocht proberen we een alternatief te bieden voor vliegen en zet Fair Ferry een eerste stapje op het gebied van duurzaam intercontinentaal passagiersvervoer.”

Prijzen vanaf € 1.190 p.p. website

Is zeilen jouw ding? Klik dan hier voor meer zeilvakanties.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply