De Royal Clipper is het grootste luxe cruise-zeilschip ter wereld. Het tallship is 135 meter lang en 16 meter breed. Het telt vijf verdiepingen, vijf masten en 42 zeilen. Het schip heeft plaats voor 227 gasten en 106 man crew. Dus heb je zin in een anders-dan-anders vakantie en ben je avontuurlijk en nautisch ingesteld? Dan is dit een ideale vakantie voor jou!

Enige zeilende 5-master ter wereld

Je kan bij het boeken kiezen tussen twee Caribische routes. Wij gaan voor route 2 die de volgende eilanden aandoet: Barbados, St Lucia, Dominica, Antigua, St Kitts, Îles des Saintes, Martinique, Barbados.

De slaapvertrekken zijn niet ruim

De cabines zijn niet echt ruim (14m2), wat natuurlijk te verwachten is op een zeilschip. Maar je bent toch bijna niet in je kamer (ik spreek uit ervaring). Wil je toch iets meer ruimte dan kun je een van de 14 Deluxe Suites boeken van 26m2. Deze suites hebben naast meer ruimte ook een whirlpool en een prive veranda. De meest luxe kamer is de Owner’s Suite van 40m2.

De Royal Clipper begroet haar nieuwe gasten op een magische manier

Het moment dat de Royal Clipper voor het eerst haar 42 zeilen gaat hijsen… Pff! Dit was zo magisch! Je weet niet wat je meemaakt! Het moment werd versterkt door het nummer Conquest of Paradise van Vangelis dat ineens uit de speakers knalde. Ken je het nummer niet? Zoek het dan even op via YouTube, en stel je vervolgens voor dat 42 zeilen door tientallen matrozen worden gehesen. Het geklapper van de zeildoeken verstomt naarmate ze strakker worden aangetrokken. En zo varen we met de wind in de zeilen de haven van Bridgetown uit. Kippenvel gegarandeerd!

Zeven Caribische eilanden in zeven dagen

Zeven Caribische eilandjes in zeven dagen. En ja, die wil je natuurlijk stuk voor stuk ontdekken! Iedere avond ligt er een nieuw formulier klaar bij de service desk waar alle excursies op staan. Wil je mee, dan moet je je inschrijven en meteen betalen. Let op dat sommige tripjes snel vol kunnen zitten, dus wees er bijtijds bij. Ik ga onder andere snorkelen in het Champagne Rif op Dominica, met een kabelbaan over de boomtoppen scheren in Antigua en ik boek een treinrit over het prachtige vulkanische eilandje Saint Kitts.

Watertaxi’s geven veel vrijheid

Bij iedere bestemming worden twee watertaxi’s ingezet die om het half uur van het schip naar de haven varen en vice versa. Er is dus veel vrijheid in het tempo om een nieuw eilandje te ontdekken. Ook gaat er bij iedere nieuwe bestemming een watertaxi naar het strand. Het entertainment team regelt op het strand allerlei vermaak voor de gasten. Ook nemen ze steeds een grote kist mee waaruit je items mag lenen, denk hierbij aan: snorkels, flippers, een volleybal, etc.

Beweging aan boord

Op het zeilschip kun je naast chillen ook aan je beweging komen. Er is een spa & healthclub en een gym met patrijspoorten onder de waterspiegel. Er worden ook klasjes georganiseerd zoals ochtend yoga. En als het schip voor anker ligt kunnen er watersporten worden beoefend vanaf het drijvende platform bij het achterdek zoals: surfen, zeilen, snorkelen, duiken en waterskiën.

Entertainment aan boord

Aan boord vind je een bibliotheek oftewel de Captain Nemo Lounge, een internetcafé en er zijn drie zwembadjes en een aantal winkeltjes. In de avond is er live muziek bij de pianobar.

De keuken

Ontbijt en lunch worden in buffetvorm aangeboden en het diner wordt geserveerd vanaf een vaste tijd. Kom dus op tijd, anders mis je het voorgerecht. Het eten is inbegrepen in de prijs, de alcohol niet. Na het diner ging ik nog graag het dek op om een drankje drinken bij de Tropical Bar. Stel je voor: ontelbaar veel fonkelende sterren, de warme Caribische wind die je huid streelt, een cocktail in je hand…

Tip van Trees

Je mag onder begeleiding in het kraaiennest klimmen. Je weet niet wat je meemaakt als je in het nest staat en uitkijkt over de majestueuze Caribische Zee.

Voor de echte zeilliefhebbers

De kapitein geeft iedere ochtend een briefing aan zijn bemanning wat er allemaal staat te gebeuren. Hier mogen gasten ook bij zijn. Wil je leren navigeren en knopen leggen? Geef dit aan bij de crew en het wordt geregeld.

Star Clippers Cruises | website

Klik hier voor nog meer cruise tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply