BestemmingenCruisingFair FerryNederland

Met Fair Ferry langs de Nederlandse kust cruisen

De Kustlijn-route van Fair Ferry vaart van juli tot en met augustus langs Nederlandse kustplaatsen, van Vlissingen tot Harlingen, en ook de Waddeneilanden worden bezocht. Er wordt gezeild op de Twister, een historisch tallship van 35 meter.

Reizen met een klein gezelschap en genoeg tijd om het eiland of de havenstad te ontdekken

De Twister, die plek heeft plek voor 18 passagiers, zeilt op 11 juli van Harlingen naar Terschelling en dan via Texel naar Den Helder, van daaruit zakt ze af naar Scheveningen en Vlissingen. De Twister zal ook op bijzondere plekken voor anker gaan om hier bijvoorbeeld oesters te steken, vogels en zeehonden te bekijken op een onbewoond eilandje, of een stukje te gaan wadlopen. Dezelfde route wordt vervolgens weer omhoog gezeild.

Bij de kustplaatsen en Terschelling ligt de Twister een paar dagen in de haven. Zo hebben de passagiers alle tijd om de omgeving van de havenstad of het eiland te ontdekken en te genieten van lokale specialiteiten. De Twister is voorzien van comfortabele bedden en je slaapt in je eigen hut. Het ontbijt wordt iedere morgen verzorgd op de boot.

De bemanning helpt ook op het vasteland

En ook op het vasteland kun je op de bemanning van de Twister bouwen, van fietsverhuur tot en met het fungeren als gids. Ze vertellen je graag waar je de leukste lokale plekjes, tradities, lekkernijen en bijzondere musea vindt. De passagiers krijgen tevens bij iedere stad een plattegrondje met highlights mee. 

Covid-19 maatregelen

In deze tijden van Covid-19 hanteert Fair Ferry speciale protocollen. Passagiers die geen hut delen blijven op 1,5 meter van elkaar, iedereen wast extra vaak en goed zijn handen, het schip wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en op het schip zijn markeringen en tekens aangebracht hoe te handelen. De bemanning zal iedereen hier vanzelfsprekend goed in begeleiden. Tijdens de reis heeft elk huishouden een eigen hut. Ook een eenpersoonshuishouden krijgt een eigen hut. Er zijn 2-persoons, 3-persoons en 4-persoons hutten aan boord.

Reizen volgens het hop-on hop-off-principe

De reis kan volgens het hop-on, hop-off principe per etappe worden geboekt. Een etappe duurt vier dagen. Dus of je nou een paar dagen of een paar weken wil meezeilen, het kan allemaal.

Vaarschema per etappe

Dag 1
Welkom aan boord! Alle passagiers zijn vanaf 19:00 uur welkom op het schip om kennis te maken met de bemanning en elkaar. Iedereen slaapt op het schip.

Dag 2
We zeilen met het tij mee naar de volgende plaats (bij slecht weer wachten we nog even). De tijd van vertrek hangt hier dus van af. De aankomst hangt samen met de wind (kracht en richting) en met de lengte van de etappe.

Dag 3
Tijd om de nieuwe plaats te verkennen, we geven je de leukste to do-tips of nemen je mee. Op alle plaatsen die we aandoen zijn genoeg bijzondere dingen te zien of te doen.

Dag 4
Passagiers gaan weer van boord of blijven om nog een etappe mee te varen.

Een etappe met een 2-persoonshut boek je vanaf € 450 p.p. De reis is inclusief alle maaltijden op zee en ontbijt in de haven

Website

Klik hier voor nog meer cruise tips.

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply