Ik ben fan van vriendin Jonneke de Zeeuw, a.k.a. Mooncake. Waarom? Ze is een coole chick met een lekker fris geluid en ze tipt de leukste adresjes waar ik normaliter nooit zou komen. Zo heb ik dankzij Mooncake recent de Nepalsese keuken en Pakistaans streetfood leren kennen. Ik sprong dus een gat in de lucht toen ik hoorde dat Mooncake ging starten met een foodiebag. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens het begin van de coronacrisis, om zo haar favoriete kleine ondernemers te steunen.

Een tas vol culinair geluk

De Mooncake Foodiebag zit boordevol eet- en drinkplezier en laat ook nog eens zien hoe geweldig en divers het Nederlandse culinaire landschap eruitziet. Ik heb de mei-editie gekocht en dankzij deze tas heb ik allemaal nieuwe producten ontdekt waar ik normaal nooit mee zou koken, van favabonen tot en met een mix om pakora’s mee te maken; dit zijn stukjes groente, plantain (gebakken banaan) of vis o.i.d. gefrituurd in een beslag van besan (kikkererwtenmeel) en specerijen. In de tas zit ook thee en zoetigheden zoals niet normaal lekkere kaneelnoten, Marokkaanse koekjes en carobenectar. Say what? Mooncake over de nectar (die vaak wordt gebruikt als vervanger van chocolade): ‘lekker voor over je yoghurt, in een saladedressing of door een cake’. De verse curry’s van Saeed’s Curryhouse waren btw ook top!

Een tas met een boodschap

Via de foodiebag licht Mooncake dus iedere maand een andere culinaire invloed op Nederland toe. Mooncake over haar foodiebag: “Het is hoog tijd dat we alle inwoners van Nederland, ongeacht hun roots, gaan zien als een onlosmakelijk en gelijkwaardig onderdeel van de maatschappij. En niet als ‘die exotische ander’. Want op die manier maakt die zogenaamde ‘ander’ natuurlijk nooit écht onderdeel uit van dit land. Ik hoop dat iedereen zich hier op een dag 100% thuis mag voelen, met de foodiebag probeer ik bij te dragen aan meer eenheid.”

De juni/juli-editie van de Mooncake Foodiebag

De juni-editie van de tas staat in het teken van de Indiase, Pakistaanse en Surinaams-Hindoestaanse invloeden op Nederland. En natuurlijk zit ook deze foodiebag weer boordevol prachtige producten die Mooncake zelf heeft geselecteerd.

Recepten en muziek-, film- en boekentips

En om de culinaire reis compleet te maken komt de tas samen met een Mooncake minigids met recepten van Paulami (zoals de dosa hieronder), verhalen, kookvideo’s, een passende Spotify-playlist (met aandacht voor traditionele en hedendaagse muziek maar ook bijv. Nederlands-Pakistaanse artiesten), een film- en kookboekenlijst, geheime restaurant- en winkeltips en een unboxing-video waarin Mooncake je meer vertelt over de producten. En dit alles is dus deze maand toegespitst op de Indiase, Pakistaanse en Surinaams-Hindoestaanse (eet)cultuur.

Verkoopinformatie:

  • De foodiebag kan tot 26 juni besteld worden, maar gaat hierna dus nog een maandje door wegens groot succes
  • De producten voor de juni/juli-editie worden ingekocht bij Mooncake-helden  Saeed’s Curryhouse en  Authentic India. Een deel van de recepten komt uit de koker van Paulami van @spicetripwithpaulami
  • De tas is ‘vegetarisch’: er zitten geen vlees- of visproducten. Ook is ie bijna volledig vegan op één product na. 
  • Bij je betaling kun je €1,50 extra doneren aan Samen Vooruit – voor iedereen een warme maaltijd!
  • Je kan de tas op 30 juni ophalen in Amsterdam-Oost (Saeed’s Curryhouse – Javastraat 9 ) óf je kan ‘m binnen Amsterdam e.o. laten bezorgen. Ook kan de foodiebag binnen Nederland verzonden worden via Post NL. 
  • Afhaalprijs: €45,- incl. btw // Bezorgprijs: €49,95 incl. btw (in Amsterdam e.o.) // Verzenden binnen Nederland: €54,95 incl. btw (via PostNL, incl. doos)

Website

Klik hier voor meer food & beverage-tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply