Restaurant Rijks verzorgt momenteel een take away diner in het weekend en een take away ontbijtbox. En geloof mij, deze box is een feestje en je support er ook nog eens een heleboel lokale ondernemers mee. Bestel de box online en haal ‘m in het weekend op tussen 9:00 en 10:00.

Ophaalproces verloopt vloeiend

Het ophaalproces is een geoliede motor. Bij de ingang staat een dame in badjas die je naam vraagt en vervolgens aan een andere collega doorgeeft hoeveel boxen je komt ophalen zodat de boel al klaar staat als je aan de beurt bent. Bij haar ‘countertje’ kun je btw ook Rijks-badslippers voor €10 kopen. Geestig! Chef Joris Bijdendijk doet zelf – ook in badjas – de uitgifte van de ontbijtboxen. Love it!

Wat zit er in de box?

In de box zitten huisgemaakte overnight oats met blauwe bes en kokos, een peanutbutter cup met witte chocolade van Stach, beschuit met aardbeien en boter van Lindenhoff, vegan bananenbrood met walnoot en chocola van Willem-Pie, hangop met glutenvrije granola van de Groene Zusjes, honing en bijenpollen. Alles is heerlijk, maar mijn absolute hoogtepunt van de box is de brioche feuillete au chocolat. Dit deegbaksel, gemaakt door Leon Sneeuw, komt net uit de oven en geeft me een instant happy gevoel. In de box zit ook een hartig gerechtje, te weten witte asperges met BGO kaas-custard, coppa van Brandt & Levie en een gepocheerd ei met Zeeuwsche Zoute.

Sapje in de box, de koffie/thee maak je zelf thuis

De box komt met een perensap met duindoornbes, banaan, kurkuma en gefermenteerde honing. Het Rijks adviseert om thuis je eigen kopje thee/koffie te zetten, ze vinden dit beter dan take-away koffie. En natuurlijk denkt het Rijks aan allerlei toffe extraatjes. Er zit een begeleidend briefje met tekst en uitleg over de inhoud van de box. En er staan twee QR-codes op, de een is gekoppeld aan Spotify voor een morning playlist van barman Rik. En de ander aan een kort filmpje van chef Joris – in badjas- waarin hij uitleg geeft over de producten. Bij de box ontvang je ook een PS van de Week (weekendmagazine van Het Parool) en twee postkaarten met kunstwerken die in het Rijksmuseum hangen. En dit alles voor maar € 25!

Museumstraat 2, Amsterdam| website

Klik hier voor meer take away-tips in Amsterdam

Klik hier voor meer tips in het Museumkwartier, hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid en hier voor alle tips in Amsterdam.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply