BestemmingenNederlandTip van Trees

Vakantie in eigen land: huur een zeilboot

Naar een vakantieoord vliegen zit er door corona voorlopig even niet meer in. Gelukkig is er in eigen land ook genoeg plezier te beleven. Ik zal hier de komende tijd meerdere staycation-tips delen.

Staycation-tip: huur een zeilboot

Waarom zeilen? Op het water is het makkelijk om 1.5 meter afstand te houden. Het is sportief en bovenal avontuurlijk. Want je kan iedere dag een andere haven(tje) aandoen. Tip: bel eerst even naar je beoogde haven omdat in deze tijd niet iedere haven open is.

Sportief zeilen met comfort

Wij huren een boot via zeilbotenverhuur Windkracht 5 in Enkhuizen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in Bavaria zeiljachten, waarvan ze er tien hebben liggen. We gaan voor Bavaria nummer 36 (uit 2014), dit is een middelgrote zeiljacht voor max zes personen. NB de boot is geautomatiseerd, maar er moet iig een iemand goed kunnen zeilen die de rest van de bemanning instructies kan geven.

Goede service

Eigenaar Peter geeft ons in de haven van Enkhuizen een goede uitleg. Hij blijkt zijn bedrijf samen met zijn vrouw Yvette te runnen. Onze zeilboot is naar haar vernoemd.

Na een dagje varen over het IJsselmeer, meren we vrijdag rond 18:30 aan in een haven van Amsterdam. De Vriend en ik willen van de boot af, maar we weten niet waar we de sleutel kunnen vinden om de boel af te kunnen sluiten. We bellen Peter. Het is al na 18:00, maar hij neemt gelukkig op en vertelt ons waar we de sleutel kunnen vinden. Wat een fijne service.

Compagnieshaven 7, Enkhuizen |website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply