Sotto Pizza geeft tijdens de coronacrisis 50% korting aan mensen die in de zorg werken. Hoe enorm sympathiek! Omdat mijn lief werkzaam is in de zorg krijgen we hier nu 50% korting. De Napolitaanse pizza’s zijn btw voorzien van het Unesco-keurmerk!

Napolitaanse pizza’s kun je vouwen zonder dat hij breekt

Wat is er nou zo bijzonder aan deze pizza’s? Ze zijn allereerst verser dan vers. Op het moment dat je jouw keuze doorgeeft wordt je pizza met de hand gemaakt. Alleen het deeg is van tevoren gemaakt om te rijzen. Vervolgens wordt de pizza in een speciale houtgestookte steenoven op 485 graden Celsius in 90 seconden goudbruin gebakken met een krokante korst die tegelijkertijd niet hard is. Een Napolitaanse pizza moet je namelijk kunnen vouwen zonder dat hij breekt.

Ik ga voor de pizza verdure met tomaat, buffelmozzarella met gegrilde courgette, paprika en aubergine. M’n pizza is afgetopt met rucola. Een andere favoriet is de Romana met ansjovis en de klassieke quattro formaggi.

Een klein beetje geschiedenis: pizza komt uit Napels

Sinds eeuwen maken de Napolitanen platte broden in houtgestookte stenen ovens. In 1889 werd in Napels de allereerst pizza Margherita ‘geboren’, vernoemd naar de Italiaanse koningin Margherita van Savoye.

Er is ook een Sotto vestiging op de Amstelveenseweg 89. Naast take away doet Sotto ook aan bezorgen.

Kadijksplein 4, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer take away/ delivery tips in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Kadijken-buurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply