Fine dining restaurant Meliefste is een culinaire parel aan het Veerse Meer. Het restaurant wordt gerund door chef-kok Thijs Meliefste en gastvrouw Anuschka Meliefste. De gerechten van Meliefste zijn een weerspiegeling van Zeeland. Zo worden de producten rechtstreeks bij lokale vissers en boeren ingekocht. Bij het bepalen van de gerechten wordt allereerst goed geluisterd naar hun expertise en hierna volgt het creatieve proces richting het bord. En dat Thijs en z’n team hier erg goed in zijn bewijst de Michelinster die het restaurant in 2021 heeft ontvangen.

Zes zalige amuses

Wij zien hier op een zondagmiddag met vrienden en kunnen kiezen tussen 4, 5 of 6 gangen. We beginnen met bubbels en besluiten voor het 4-gangen menu te gaan omdat we de avond ervoor vrij zwaar hebben getafeld bij een ander prachtig fine dining restaurant in de buurt. Op onze menukaart lees ik “Reflectie van de natuur”, hieronder staan zes amuses. Wauw, dat is een royaal aantal! Ik spot als eerste de oude kaas (Brokkel X.O) met piccalilly. Leuk om te weten: sinds de opening in 2015 wordt het diner steevast met een hapje in deze smaaksensatie geopend. Thijs at namelijk als kleine jongen graag een boterham met oude kaas en piccalilly. De andere vijf amuses die volgen zijn even prachtig als heerlijk! Denk hierbij aan combinaties als eidooier met kruidnagelkaas, makreel met snijboon en Taco Kingfish met mierikswortel. Zalig!

Spot on gerechtjes op een subtiele manier

Ons menu start met langoustine met spitskool en koolrabi. En wauw! Het zoete visvlees lijkt te smelten op mijn tong en gaat zo mooi samen met het subtiele van de spitskool en de kleine kick van de koolrabi. En ook de zeetong met wortel en saffraan en ons pescotarisch hoofdgerechtje zijn spot on op een hele mooie subtiele manier. Het dessert is een compositie van honing, duindoornbes en witte chocolade met een krokantje in de vorm van een Zeeuwse knoop. Het gerechtje oogt zo mooi dat ik het wil inlijsten.

Heel veel liefde voor de friandises

En OMG ga ook absoluut voor de friandises bij de koffie of thee! Alle zoete creaties waren zalig maar de ovenverse cannelés en madeleines waren next level! Geloof mij, bij iedere hap krijgt je een instant serotonine kick!

Eindoordeel

Alles klopt! Van het kundige personeel dat perfect op elkaar is ingespeeld tot de bijzondere setting en het strakke interieur dat toch warm aanvoelt. Met natuurlijk als kloppend hart de keuken onder leiding van chef Thijs waar iedere keer de meest waanzinnige gerechtjes vandaan worden getoverd! Wij gaan snel weer langs als we in Zeeland zijn!

Wolphaartsdijkseveer 1, Wolphaartsdijk | website

Klik hier voor meer fine dining tips in Zeeland.

Klik hier voor meer Zuid-Bevelandtips en hier voor alle Zeelandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply