Voor goede koffie in Amsterdam-Oost is Five Ways Coffee de place to be. Leuk om te weten: Five Ways Coffee stond eerst in Melbourne maar toen eigenaar Benjamin Kozica-O’Callaghan verliefd werd op Amsterdam verhuisde hij alles – incluis koffiezaak – mee deze kant op. Hij opende zijn eerste koffie speciaalzaak in west (Kinkerstraat 186) en sinds dit jaar is hier een vestiging in oost bijgekomen.

Duurzame koffie en verse baksels

De bonen worden in Amsterdam gebrand in een Loring S35 Kestrel koffiebrander en vervolgens gezet met een Giessen (Nederlandse makelij). Naast een heerlijk specialty koffietje – waar je eindelijk eens niet moet bijbetalen voor havermelk – kun je ook verse baksels scoren. De Franse Juliette Queval is hier verantwoordelijk voor (deze dame heeft o.a. ervaring opgedaan bij Saint Jean en Petit Gateau). Daarnaast is er een kleine brunchkaart met gerechtjes zoals huisgemaakte granola met Oatly yoghurt en vijf verschillende gegrilde broodjes/ toasts. Ik heb hier nog niet gebruncht maar al wel genoten van koffietjes met banana Peanut Butter Bun en vegan cake.

Boerhaaveplein 3, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fijne koffietentjes in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply