Bij Restaurant Rijks kun je momenteel van dinsdag tot en met zaterdag terecht voor een drie gangen menu dat per week wisselt. En in het weekend kun je een ontbijtbox bestellen. Ik bestelonline 2x het vega menu (€ 79). Rijks take away werkt met time slots waardoor alles soepel verloopt en er geen wachtrij is.

Witte asperges met een verfrissende vinaigrette

Bij thuiskomst vind ik in de tas een brief met tekst en uitleg over het diner. Er staan ook Q&R-codes op waarvan er een gekoppeld is aan een Spotify playlist om je diner muzikaal te ondersteunen. De andere codes leiden naar YouTube-filmpjes waar chef Joris Bijdendijk vanuit zijn eigen woonkamer de gerechten toelicht.

Het voorgerecht bestaat uit witte asperges met een frisse hazelnootmiso en pomelo vinaigrette. De asperges worden gecomplementeerd door een speltsalade. Ik ben gewend om asperges met een botersausje te eten, maar deze frisse variant is ook heel lekker! Er zit ook een bolletje brood met boter in de tas. Het hoofdgerecht bestaat uit artisjokharten met flageoletten (peulvruchten) en daslook. Dit gerecht komt samen met een doosje met rucola.

Het dessert is een lekkere combinatie van aardbeien, verveine en macadamia’s. Het is een kunst om dit netjes vanuit het doosje op je bord te krijgen, vandaar de niet zo fotogenieke foto.

Geweldige extra’s van het Rijks

Als verrassing zitten er nog twee Baileys bonbons bij voor bij de koffie/thee. Ook vind ik twee kaarten om te versturen. Heel attent!

Museumstraat 2, Amsterdam| website

Klik hier voor meer take away-tips in Amsterdam

Klik hier voor meer tips in het Museumkwartier, hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid en hier voor alle tips in Amsterdam.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply