Restaurant Gebr. Hartering is van woensdag tot en met zondag geopend voor take away. Je kan tussen 17:00 en 21:00 je maaltijd warm ophalen of koud om het vervolgens thuis op te warmen.

Spitskool & ribeye

De spitskool met soja-botersaus en amandel is waanzinnig lekker (€ 15). Dit gerecht MOET je absoluut bestellen! Hierbij eten we een gegrilde ribeye (4oo gr) met knoflook aardappels uit de oven en witte koolsalade (€ 49). Het vlees wordt gegrild met knoflook en tijm en deze ingrediënten doen ze ook in de take away doos zodat de smaken extra goed kunnen intrekken.

Over Gebr Hartering

Het knusse restaurant wordt gerund door de broers Paul en Niek Hartering. De broers hebben zich laten inspireren door het table d’hôte concept (eten wat de pot schaft). De menukaart is klein en wijzigt regelmatig. Ze koken namelijk met wat er op de dag zelf het lekkerst is.

Over de ligging: ik heb een aantal jaar in de Peperstraat gewoond en ik kan je verzekeren dat dit een heerlijk verstild buurtje is in het historische centrum van Amsterdam. 

Foto’s en ervaring: Arjan Brienen

Peperstraat 10 hs, Amsterdam| website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon goed’ zijn Amsterdam. 

Klik hier voor nog meer tips in de Nieuwmarkt/Lastage-buurt. Klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum. En klik hier voor nog meer take away tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply