Bij Bhatti Pasal kun je authentiek Nepalees eten. Ik ben niet bekend met deze keuken, dus ben benieuwd. Via vriendin Mooncake, die me dit tentje heeft getipt, weet ik dat ik in ieder geval de momo’s moet bestellen. Een momo is een deegtasje met vulling dat te vergelijken is met de Japanse gyoza en de Chinese dumpling.

Bestellen gaat heel soepel via whatsapp

Ik bestel via whatsapp (06-42 97 21 97) en er wordt gelijk gereageerd. Top! Ik ga dus sowieso de momo’s waarbij je kan kiezen tussen drie vullingen: varken, kip of vega. Vervolgens geef je aan of je momo’s gestoomd, gefrituurd en spicy wilt. Qua sausjes, die heel belangrijk zijn bij dit gerecht, kun je kiezen tussen een sesam- of een tomaten-koriandersaus.

Gestoomde vega momo’s met gebakken rijst met tofu

De Vriend en ik gaan voor de gestoomde vega momo’s met tomaten-koriandersaus. We bestellen nog een portie gebakken rijst met groenten. En om het feest compleet te maken ook nog een toetje genaamd gajar ko haluwa. Dit blijkt een zoete wortelpudding met stukjes amandel. Ik vraag of mijn bestelling genoeg is voor 2 personen. ‘Als jullie gemiddelde eters zijn, dan is het prima.’ Zijn advies blijkt helemaal juist.

Alles is enorm smaakvol en tegelijkertijd subtiel

De vega momo’s zijn verrassend smaakvol en gaan geweldig samen met de tomaten-koriandersaus. De gebakken rijst met veel veggies en tofu is ook een feestje. Er wordt hier gekookt met verse, seizoensgebonden ingrediënten en dat proef je. De wortelpudding is ook enorm lekker.

Eindoordeel

De Vriend hebben enorm gesmuld en we zitten vol, maar wel op een fijne manier. En dit alles voor maar € 28. Een super prijs-kwaliteit-verhouding dus. Ja, ik ben fan van het eten van Bhatti Pasal en hun vriendelijke service. Ik ga hier zeker terugkomen!

Bezorgen is ook een optie

Kun je je eten zelf niet komen ophalen? Bhatti Pasal doet ook aan bezorgen bij een minimum bestelling van € 20, de bezorgkosten zijn € 3.

Knus restaurant in hartje centrum

Wil je hier een hapje eten? Dat kan weer. Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen en er zijn schermen opgehangen tussen de tafeltjes. Houd er wel rekening mee dat het een klein tentje is, met ongeveer 20 zitplekken, dus reserveer ruim van tevoren.

Prachtige zwart-witfoto’s zijn te koop

Leuk om te weten, de zwart-witfoto’s die aan de muur hangen kun je kopen.

Voetboogstraat 23, Amsterdam | take away: elke dag van 15:00 tot 21:00 | website

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Nieuwe Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply