Bij Bhatti Pasal kun je authentiek Nepalees eten. Ik ben niet bekend met deze keuken, dus ben benieuwd. Via vriendin Mooncake, die me dit tentje heeft getipt, weet ik dat ik in ieder geval de momo’s moet bestellen. Een momo is een soort deegtasje met vulling dat te vergelijken is met de Japanse gyoza en de Chinese dumpling.

Bestellen gaat heel soepel: ga sowieso voor de momo’s!

Ik bestel via whatsapp (06-42 97 21 97) en er wordt gelijk gereageerd. Top! Ik bestel dus sowieso de momo’s. Je kan hierbij kiezen tussen drie vullingen: varken, kip of vega. En vervolgens kun je kiezen tussen: gestoomd, gefrituurd en spicy. De Vriend en ik gaan voor de gestoomde vega variant. Qua sausjes, die heel belangrijk zijn bij dit gerecht, kun je kiezen tussen een sesam- of een tomaten-koriandersaus. Ik besluit me te laten verrassen. Ik ga ook voor de gebakken rijst met groenten. En om het feest compleet te maken ook nog een toetje genaamd gajar ko haluwa. Het blijkt een zoete wortelpudding met stukjes amandel. Ik vraag of mijn bestelling genoeg is voor 2 personen. ‘Als jullie gemiddelde eters zijn, dan is het prima.’ Zijn advies blijkt helemaal juist.

Alles is enorm smaakvol en tegelijkertijd subtiel

De momo’s, die eruitzien als kleine kunstwerkjes, zijn verrassend smaakvol en gaan prachtig samen met de mega lekkere tomaten-koriandersaus. De gebakken rijst met veel veggies en tofu is ook een feestje. Er wordt gekookt met verse, seizoensgebonden ingrediënten en dat proef je. De wortelpudding is ook verrassend lekker.

Alles was zeer smaakvol en tegelijkertijd ligt het heel licht op de maag. De Vriend en ik zitten vol, maar op een fijne manier. En dit alles voor maar € 28. Een super prijs-kwaliteit-verhouding dus. Ik ben fan van de Nepalese keuken en de vriendelijke service. Ik ga hier zeker terugkomen! 🙂

Bezorgen is ook een optie

Kun je je eten zelf niet komen ophalen? Bhatti Pasal doet ook aan bezorgen bij een minimum bestelling van € 20, de bezorgkosten zijn € 3.

Knus restaurant in hartje centrum

Wil je hier een hapje eten? Dat kan weer. Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen en er zijn schermen opgehangen tussen de tafeltjes. Houd er wel rekening mee dat het een klein tentje is, met ongeveer 20 zitplekken, dus reserveer ruim van tevoren.

Prachtige zwart-witfoto’s zijn te koop

Leuk om te weten, de prachtige zwart-witfoto’s die aan de muur hangen kun je kopen.

Voetboogstraat 23, Amsterdam | take away: elke dag van 15:00 tot 21:00 | website

Klik hier voor nog meer tips in de Burgwallen-Nieuwe Zijde buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook? Ik zou het heel tof vinden als je dit zou doen. 🙂

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply