Vanaf vandaag is het weer mogelijk om naar bepaalde landen binnen de EU/Schengenzone te vliegen, waaronder België, Duitsland, Italië en Portugal. Op de Rijksoverheid-website kun je zien welke landen je vanaf vandaag nog meer mag bezoeken. Ook zijn sinds vandaag de sanitaire voorzieningen op campings e.d. weer open. Toch blijven De Vriend en ik voorlopig nog even lekker in Nederland. Want ook hier valt genoeg plezier te beleven.

Ik deel hier de komende tijd mijn staycation-tips. De tip van deze week is ideaal voor mensen (niet-Amsterdammers) die op een avontuurlijke manier de hoofdstad willen ontdekken.

Staycation-tip: ontdek Amsterdam vanuit camping Zeeburg

Camping Zeeburg ligt op een groen schiereiland aan het IJmeer. Inderdaad lekker rustig, maar tegelijkertijd, dankzij de nabijgelegen tramhalte, ook een goede uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. De halte ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de camping (vergeet je mondkapje niet). Of huur een fiets bij de campingreceptie, je bent binnen 20 minuten in de binnenstad.

Faciliteiten op de camping

Je zou de camping hypothetisch gezien niet eens af hoeven. Want er is een kleine supermarkt met bakker, een cafe-restaurant en een wasserette met droger. Ter vermaak kan je een kano, SUP of kayak huren en voor de kleine gasten is er een kinderboerderij.

Ook fijn: als gast van de camping kun je gratis gebruik maken van het nabijgelegen Flevoparkbad.

Verschillende slaapaccommodaties

De IJ-pods zijn de nieuwste aanwinst van de camping. De houten huisjes zijn klein, maar wel voorzien van een koelkast, magnetron en linnengoed. Het enige wat je zelf moet meenemen zijn handdoeken. De IJ-pods zijn geschikt voor stelletjes. Voor 2 nachten betaal je € 239 (inc. € 18,12 toeristenbelasting). Zijn de IJ-pods bezet? Huur dan voor hetzelfde bedrag een Barrel, dit is ook een IJ-pod, maar dan rond.

Kom je met meer dan 2 personen?

Kom je met een groep? Boek dan een Eco-cabin of een wagonette. Je kan meerdere wagonnetjes, die voorzien zijn van een stapelbed, naast elkaar boeken. De huisjes zijn voor maximaal een week te boeken. Natuurlijk kun je ook met je eigen tent, caravan of camper komen. Er is een camperservice aanwezig.

Huisgemaakte appeltaart van chef-kok Max

Na mijn rondleiding ga ik met een cappuccino en een stuk huisgemaakte appeltaart, gemaakt door de aardige chef-kok Max van der Wielen, op de steiger aan het IJmeer zitten. Zelfs als Amsterdammer krijg ik hier een instant vakantiegevoel.

Zuider IJdijk 20, Amsterdam | receptie: 020 694 44 30 | website

Klik hier voor nog meer kampeertips.

Klik hier voor nog meer tips op Zeeburgereiland. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply