Amsterdam OostBakkerijDapperbuurtKoffiebar

L’Abeille Franse patisserie en koffiebar

Met L’Abeille is Amsterdam-Oost een geweldige Franse patisserie rijker. Het zaakje is opgericht door Laura Vervoort die een dijk van een cv heeft als patisserie chef. Zo heeft ze bij verschillende Michelinsterren restaurants gewerkt, waaronder Akelarre*** (San Sebastian) en l’Atelier de Joel Robuchon** (Parijs). Naast de ‘bakkerswinkel’ heeft Laura ook een patisserieschool opgericht waar ze lesgeeft en nieuwe recepten ontwikkelt.

Franse baksels & (take away) koffiebar

L’Abeille, dat overigens ‘bij’ in het Frans betekent, is niet al te groot. Lees: er is een barretje met een paar krukken waar je plaats kan nemen, dus het zaakje is niet enorm geschikt voor een koffie date. Kom hier dus voor de meest zalige baksels zoals het kaneelbroodje dat hier van fluffy croissantdeeg wordt gemaakt. Of probeer een madeline of een chocolate chip cookie. Iets te vieren? Ga dan voor een van de kleine kunstwerkjes die smaken en er eruitzien op sterrenniveau.

Dapperstraat 7h, Amsterdam-Oost | website

Klik hier voor nog meer fijne koffietentjes en hier voor meer bakkerijen in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Dapperbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply