Bij Venkel Java kun je terecht voor een gezonde maaltijdsalade of breakfast bowl. In de keuken wordt enkel gewerkt met lokale en duurzame producten. De groenten komen van biologische boeren uit de buurt en de honing van Amsterdamse bijtjes rondom de Amstel. Het kleurenpalet van het meubilair en de accessoires zijn overduidelijk inspired by nature en overal staan planten. Leuk: de houten snijplanken zijn gemaakt van iepen uit het Vondelpark.

Gezonde maaltijdsalades & bowls

Naast de gezonde maaltijdsalades, die je kan aanvullen met vers gegrilde vis of kip, kun je hier ook een hamburger van biologisch rundvlees bestellen, of een soepje met huisgemaakt quinoabrood. En je kan hier, in tegenstelling tot de andere Venkel-vestiging, ook ontbijten. We gingen voor een acai- en een spirulina smoothie bowl.

Tweede vestiging

Ik kende Venkel alleen uit De Pijp, maar sinds kort zit er dus ook een in Oost. Deze vestiging heeft, in tegenstelling tot die in De Pijp, een zonnig terras en hij gaat al om 8:00 uur open.

Javastraat 55, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Indische buurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply