Hierbij het lekkerste foodie nieuws van april! Food start-up Chilli Chan’s lanceert Taiwanese Guan Miao noedels. De traditionele Taiwanese zongedroogde tarwenoedels komen in twee smaken: Vegan XO saus en sesam/soya. De noedels zijn zijn ‘knife cut’, oftewel dun, breed en een beetje kartelig. Perfect om sticky saus aan te laten plakken. Wij hebben de variant met sesam- en sojasaus inmiddels geprobeerd en ik kan je verzekeren de smaak is zalig! De saus is heel romig, rokerig, notig en zoet. Tip van Trees: maak je noodle happiness af met Chilli Chan’s crispy chilli oil! Website

Ketchup Pickle

Heinz Tomato Ketchup lanceert de smaak Ketchup Pickle die smaakt naar een hamburger in een fles. Het wereldberoemde sausmerk gaat hiermee terug naar zijn roots. Want oprichter Henry J. Heinz startte zijn ondernemersavontuur met het verkopen van ingemaakte augurken in glazen flessen. Ketchup Pickle is dus niet alleen een spannende variatie op de traditionele Heinz Tomato Ketchup, het is ook een knipoog naar de roots van Heinz. Het product is landelijk verkrijgbaar in de supermarkt. Website

Beyond Meat nu ook verkrijgbaar bij DekaMarkt

Beyond Meat is nu ook verkrijgbaar bij de DekaMarkt in Nederland. Het DekaMarkt-assortiment, bestaat uit de Beyond Burger, Beyond Hack en Beyond Meatballs. We hebben jaren geleden met Beyond Meat kennis gemaakt via de Vegan Junkfood Bar en waren toen meteen fan van de Beyond Burger. De producten van Beyond Meat hebben dezelfde smaak en textuur als dierlijk vlees, maar bieden een aantal grote voordelen voor het milieu. Website

Johnny Cashew’s impactrapport

Ons favoriete cashewmerk Johnny Cashew is hard op weg naar een eerlijke en duurzame cashewketen. Vorig jaar hebben ze mooie stappen gezet. Zo zijn er o.a. 350 nieuwe boeren aangesloten bij de coöperatie, er is stevig opgeschaald bij pelfabriek Mama Cashew in Tanzania en er zijn investeerders aangetrokken voor verdere groei. Daarnaast zijn er in 2023 ook nog eens drie nieuwe smaken gelanceerd (meer info). Klik op deze link voor het impactrapport.

Parelpils

Shannice en Leonne van Koester je Oester houden zich bezig met alles dat met oesters te maken heeft. Door hun eigen interesse in bier hebben ze onderzocht of het mogelijk is een delicaat speciaalbier te brouwen dat bij deze schelpdieren past. De naam Parelpils kwam al snel en de zoektocht naar het perfecte speciaalbier en de juiste smaak eindigde bij de Zeeuwse brouwer “Dutch Bargain”. De basis van het speciaalbier bestaat uit lokale Zeeuwse producten en er is water uit de Oosterschelde gebruikt in het brouwproces. Het tarwebier is verrijkt met verveine en sansho peper. De toevoeging van lamsoor zorgt voor een nootachtige ondertoon. Dankzij een lage gisting is dit pareltje een perfecte metgezel voor oesters. Website

Klik hier voor meer food & beverage-tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply