AmsterdamAmsterdam OostDapperbuurtVega(n)

Vegan Junkfood Bar Eastside voor plantaardige treats

Bij de Vegan Junkfood Bar (VJFB) Eastside kun je terecht voor heerlijke plantaardige snacks. Op de menukaart staan bekende lekkernijen als: bitterballen, kapsalon, braadworst, shoarma, hamburgers, e.d. En er staan ook wat meer ‘chique’ gerechten op de kaart zoals: salades, sushi en sashimi. En ja, alles is plantaardig! Uit de speakers klinkt R&B en Hip Hop-muziek. Fel gekleurde urban style graffiti op de muren. Wat een vrolijke plek is dit!

Kapsalon en hamburger time

Ik ga dit keer voor de kapsalon. Denk hierbij aan frites, plantaardige Shawarma, strooikaas, jalapeños, wortel, knoflook en de heerlijke speciale VJFB-saus. De hele bak gaat op. Dit ga ik zeker vaker bestellen. De Vriend gaat voor de ORIGINAL VJFB 3.0-burger. Het smaakt hem gelukkig even goed als een gewone hamburger met als verschil dat deze burger is gemaakt van erwteneiwit. Door deze ervaring kopen we nu ook de Beyond Meat Burger (want gewoon te koop bij de supermarkt) voor thuis. Wij zijn fan!

Vegan Junkfood Bar is een mega succes

Het VJFB-avontuur is allemaal begonnen in 2017 bij de Burger Bar in west. Het was een instant succes. Er zijn inmiddels al vier VJFB-vestigingen in Amsterdam, waaronder deze, een in de Pijp en een in het centrum. Er is er ook een in Rotterdam en ze schijnen momenteel bezig te zijn met Groningen.

Eerste v. Swindenstraat 389, Amsterdam | Ma-woe: 15:00-22:00, do-zo: 12:00-22:00 | website

KKlik hier voor meer vegan opties in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Dapperbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply