Yerba is een plant forward restaurant in Amsterdam. Het restaurant is opgericht in februari 2018 door man en vrouw-team chef Walter Marskamp (Wilde Zwijnen, Hoxton Hotel) en sommelier Sally Mitchell. Team Yerba vindt het belangrijk om de eigen producten te verbouwen, samen te werken met lokale producenten, boeren en vissers.

Van zaad tot wortel

Op de menukaart staan spannende en aantrekkelijke gerechten, op basis van de beste groenten en eetbare planten van het seizoen. Yerba biedt een seizoensgebonden degustatiemenu dat naar wens kan worden uitgebreid met een duurzaam stukje vlees of vis waarvan de oorsprong bekend is.

Degustatiemenu

Ik heb jaren geleden met een Food Tour een dessert bij Yerba en dit was enorm lekker. Ik ben enorm benieuwd naar de verdere keuken. Wij zijn hier op een doordeweekse avond en gaan genieten van het vijf gangen-menu. We beginnen met heerlijke amuses die naar meer smaken. Iedere gang is bijzonder, maar mijn favorieten van de avond zijn de tartaar van biet met mierikswortel, gerookte kastanjes en roggebrood. De schnitzel van knolselderij met paddenstoelkruim is ook heel smaakvol en ik ben ook heel blij verrast met de gegrilde koning boleet. En vergeet hier ook zeker de YERBAkaas niet!

Ruysdaelstraat 48, Amsterdam (Johannes Vermeerbuurt)| website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants in Amsterdam en hier voor meer vegan opties in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in het Museumkwartier, hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply