Restaurant De Keuken van Arragon is gesitueerd aan de rand van een bos in het Drentse Fluitenberg. Een lieflijk dorpje met nog geen duizend inwoners, maar dit terzijde. Achter De Keuken van Arragon gaan chef-kok Herco van Arragon en gastvrouw en sommelier Cynthia Busscher schuil die in het dagelijks leven ook een stelletje zijn. Tijdens ons verblijf in De Drentse Liefde vertelt uitbater Agnes ons dat dit haar favoriete restaurant in Drenthe is. We gaan zelf op onderzoek uit.

Make-over

Restaurant De Keuken van Arragon heeft het afgelopen jaar een make-over ondergaan. Zo is de keuken verbouwd, het interieur is veranderd en de buitenkant van het pand is opgeknapt. Ook hebben Herco en Cynthia besloten om de naam van hun restaurant na 11 ½ jaar te veranderen van De Herberg naar De Keuken van Arragon. Het stel wil met de nieuwe uitstraling een nog meer bijzondere beleving meegeven aan haar gasten.

Seizoensgroenten uit eigen tuin

De Keuken van Arragon werkt met de seizoenen mee en kijkt qua groenten en kruiden wat de eigen tuin te bieden heeft. De verse producten worden vervolgens met liefde en passie bereid. Cynthia geeft uitleg bij de smaakvolle creaties en zoekt met gemak een perfecte wijn bij ieder gerecht. Ze vertelt ons dat ze ook docent Hospitality is aan de Hogeschool (Stenden University).

Verrassingsmenu

De Keuken van Arragon doet niet aan een vaste menukaart. We geven aan Cynthia het aantal gangen door en dat we pescotariers zijn. Dit is geen enkel probleem. Fijn! We beginnen met een aantal heerlijke amuses met verrassende smaakcombinaties zoals een tartaar van watermeloen met kerriemayonaise, een crumble van paddenstoelen en een krokantje van spinazie. Dit gerechtje komt samen met een eierdopje dat gevuld is met een crème van ei. Het soepje van waterkers noemt Cynthia ‘mondvermaakje’. We love it!

Skrei met gamba

Onze eerste gang is de skrei (winterkabeljauw) ingelegd in dragon en dille met in het midden gamba, een schuim van bisque, crème van wortel en een vinaigrette van wortel met gember die wordt uitgeschonken vanuit een Japans ogende theepot. Hierna volgt een mooi gerecht met rogvleugel en gebakken coquille op zeekraal en paksoi met een puree van zoete aardappel met een klassieke botersaus. Wat een genot is deze combinatie!

Sinaasappelrisotto

De derde gang is de sinaasappelrisotto met een puree van broccoli met tuinbonen en doperwten. Hierover wat geschaafde verse Parmezaanse truffel met een saus van gepofte aardappel en knoflook. De vierde gang bestaat uit tarbot op een stampotje van aardappel met een duxelle (fijngesneden mengsel) van o.a. paddenstoelen en een saus van pompoen. De man bestelt hierna het kaassupplement dat bestaat uit een mix van lokale en Franse kazen.

Haast te mooi op te eten

Dan is het tijd voor het dessert dat in mijn optiek de transformatie van de rups naar de vlinder weergeeft. De mousse (de rups) is gemaakt van witte chocolade met een gel van citrus. Hiernaast ligt basilicumijs met kokos. Dit dessert ziet er haast te mooi uit om op te eten. En ook de friandises zijn geweldig!

Eindoordeel

Bij Cynthia voelen we meteen de oprechte gastvrijheid. We genieten ook van de kundigheid en het enthousiasme waarmee ze ieder gerecht toelicht. Iets dat overigens ook de andere gasten opvalt. Want de een na de andere gast complimenteert Cynthia met haar warme gastvrouwschap. Combineer dit met de kwalitatief goede en verrassende gerechten van Herco en je hebt hier een gegarandeerd geweldig diner of lunch. Herco krijgt ook pluspunten omdat hij van origine een Zeeuw is. 😉

Hoogeveenseweg 27, Fluitenberg (Drenthe)| website

Klik hier voor meer tips in Drenthe.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply