24H Chefs is een culinair event waarbij 24 topchefs 24 uur lang koken voor het goede doel. Na eerdere edities in Utrecht, Amsterdam en Zandvoort, strijkt de kookmarathon voor de lustrumeditie op 26 en 27 mei a.s. neer in het schilderachtige Kasteel Kerckebosch te Zeist. Met als doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. 24 Chefs is een idee van organisator Tjitze van der Dam.

Culinaire estafette

Tijdens dit unieke 24-uur durende event betreedt ieder uur een nieuwe chef de keuken. De kookmarathon levert acht verschillende 6-gangen menu’s, met in totaal 48 bijzondere en unieke gerechten op. Als gast kun je een ticket kopen voor een bepaald tijdslot en vervolgens drie uur lang genieten van een 6-gangen menu bereid door drie verschillende chefs. Wees er wel snel bij! Want de tickets voor overdag vliegen als warme broodjes de toonbank over!

Voorproefje

Wij krijgen een voorproefje van 24H Chefs 2024 via een 3-gangen perslunch in de Bistoria van Kasteel Kerckebosch. Het restaurant bevindt zich in de oranjerie van het kasteel met een prachtig uitzicht de bosrijke omgeving. We genieten tijdens de lunch van een overheerlijke Steak tartaar van wortel door Niven Kunz van Triptyque* (groene Michelinster) en Yornie van Dijk van Basiliek* heeft een zalig gerecht gemaakt van schol met scheermes, koolrabi, zeesla en vlerk. De laatste gang is de rendang door chef Devin Looijschelder van Kasteel Kerkckebosch’s Bistoria. De gerechten worden gepaird door prachtige wijnen van Vinify.

De chefs

Dit jaar doen o.a. Joris Bijdendijk (Rijks, Wils), Nelson Tanate (De Librije), Arjan Speelman (Ciel Bleu), Chris Naylor (Vermeer), Michel van der Kroft (’t Nonnetje), Stefan van Sprang (aan de Poel), Schilo van Coevorden (Taiko), Roland Veldhuizen (Tante Koosje), Niven Kunz (Triptyque) en Yornie van Dijk (Basiliek) mee. De hele line-up vind je hier.

Entertainment

Naast de chefs, zullen aan de voorzijde onder meer Dennis Wilt & Bram Engberts, Gallyon van Vessem en Irene Moors als hosts optreden en illusionist David Nathan en DJ Meneer Funkel hun kunsten vertonen. Ook zal er een veiling, de vrij toegankelijke Gault&Millau Gastromarkt en een 24H live radio-uitzending plaatsvinden.

Meer informatie 24H Chefs | website

Locatie 24H Chefs: Kasteel Kerckebosch, Arnhemse Bovenweg 31, Zeist | website

Klik hier voor nog meer tips in Zeist en hier voor alle tips in de provincie Utrecht. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply