Buurtcafé De Tros is het een geweldig leuk zaakje om te lunchen of dineren rondom het Oosterpark. Je kan hier zeven dagen per week terecht voor diner en van donderdag tot zondag voor lunch. Met mooi weer is het hier heerlijk zitten. Het terras pakt de hele dag zon! Buurtcafé De Tros is opgericht door drie vrienden (Floris Baltus, Bart Hendriks en Henry van Holthe) die elkaar hebben leren kennen op de Hotelschool. Hun doel: een plek creëren voor iedereen uit de buurt.

100-lagen lasagne

Ik ga voor een zalige lasagne die bestaat uit ‘100’ lagen met een heerlijke crispy korst met een schuim van cacio e pepe, tomatenchutney en basilicumolie. Mijn gezelschap gaat voor sashimi van zalm met daikon (Japanse radijs), umeboshi (geconserveerde pruim), ponzu en shizo. Dit bordje is ietwat mager, dus we bestellen er nog een portie krieltjes bij. Ik spot veel mooie wijnen op de kaart, maar we hebben iets te vieren dus we drinken er een glas crémant d’Alsace Brut uit 2018 bij.

Linneausstraat 63, Amsterdam (oost) | website

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply