DrentheDwingelooNederland

Boutique Hotel de Drentse Liefde

Boutique Hotel de Drentse Liefde is een prachtig, kleinschalig hotel met elf unieke, comfortabele kamers in Dwingeloo. Het hotel is ideaal voor gasten die houden van een personal touch, maar dan wel met de luxe van een designhotel. Daarnaast is het een top uitvalsbasis voor natuurliefhebbers want het charmante Dwingeloo staat bekend als een van de groenste dorpen van Europa en het Nationaal Park Dwingelderveld, met haar uitgestrekte bos- en heidegebied, ligt dichtbij. Bijkomend voordeel: het is hier in de avond/nacht geweldig sterrenkijken omdat hier weinig kunstmatig licht is.

Geweldig design

De Drentse Liefde voelt door de super gastvrije ontvangst van eigenaresse Agnes meteen als een warm bad (Agnes runt het hotel samen met haar partner Thijs). We nemen plaats in de sfeervolle lounge en krijgen een kop koffie waarna Agnes ons de ‘huisregels’ van het hotel uitlegt. Zo maken ze bijvoorbeeld gebruik van een honesty bar, dus je kan zelf een drankje uit de ijskast pakken en zij vertrouwen erop dat je dit vervolgens eerlijk noteert. Het kunstwerk Nighthawks van de kunstschilder Edward Hopper is als behang achter de bar gebruikt. Love it! Het ontbijtbuffet wordt hier iedere ochtend met grote zorg uitgestald en voor lunch en diner kun je terecht in het dorp of trek er op uit. Naast het hotel ligt Café-restaurant Onder de Eiken. Zin in een bijzonder diner? Ga dan naar café-restaurant Poortman dat op een klein half uurtje rijden met de auto ligt.

11 unieke kamers

Onze kamer ‘Samenheid’ bevindt zich op de 1ste verdieping. De naam is ontstaan toen de twee kamers aan de achterkant van het hotel werden samengevoegd tot één grote kamer. Met als resultaat een kamer van 35 m2 met een apart slaap- en zitgedeelte en een ruime badkamer met zowel een bad als een dubbele inloop/regendouche! Heb je in de avond geen zin meer om erop uit te trekken? De kamer is ook voorzien van een pantry met een ijskast en combimagnetron. Ook erg fijn: ik moest nog wat werken en het internet is hier supersnel.

Prachtige natuur

De Drentse Liefde een ideale uitvalbasis als je houdt van wandelen en/of fietsen door de natuur. Wij zijn heel vroeg opgestaan om de ‘witte wieven’ over de heide te zien dansen. Ook erg leuk is de fietstocht van 30 kilometer door het Nationaal Park Dwingelderveld. Deze route brengt je o.a. langs de radiotelescoop en de vogelkijkhut aan de Davidsplassen. Handig om te weten: het hotel beschikt over een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen. 

Eindoordeel

Boutique Hotel de Drentse Liefde is een parel in Drenthe! In de aankleding is enorm veel liefde gestopt! Van prachtig materiaalgebruik en warme kleuren tot en met grappige details zoals een struisvogelkop die ineens uit een muur steekt; het hotel is een grote beleving. En bekijk ook zeker de toiletten, je weet niet wat je meemaakt zo leuk! De kers op de taart is de gastvrijheid van Agnes die de perfecte balans weet te vinden tussen gezelligheid en service (Agnes kan ook nog eens zalige eitjes bakken)! Wij komen zeker terug! Hierbij een korte video van ons verblijf.

Drift 4, Dwingeloo (Drenthe) | website

Klik hier voor meer tips in Drenthe.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply